Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk su ürünleri sektörü Hindistan pazarını gözüne kestirdi 

Türk su ürünleri sektörü Hindistan pazarını gözüne kestirdi

İZMİR (CİHAN)- Dünyanın ikinci kalabalık ülkesi Hindistan’a Türk balığı ihraç etmek için harekete geçen Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Asya'nın en büyük su ürünleri fuarı olan Hindistan Uluslararası Su Ürünleri Fuarı'na çıkarma yaptı.
 
STG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vehbi Merzeci, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Bağcı ve Ufuk Atakan Demir’den oluşan heyet, bu yıl 60’tan fazla ülkeden su ürünleri üreticilerini, işletmelerini, ihracatçılarını, ithalatçılarını ve işleme makineleri üreticilerini bir çatı altında toplayan fuarda, Türk su ürünlerini tanıttı.

Tanıtım çalışmalarıyla Hindistan pazarında Türk balığının bilinirliğini üst seviyeye çıkarmak istediklerini belirten STG Başkan Yardımcısı Merzeci, “Türk su ürünlerinin tanınırlığı, ihracatı beraberinde getirecektir. Su ürünleri sektörü gelişmiş olan Hindistan’da, Türk su ürünlerinden çipura, levrek ve alabalık, sadece HORECA sektöründe etkili olabilecek balık çeşitleri olarak görülmektedir.” dedi. Hindistan genelinde turizm sektörünün oldukça gelişmiş olduğuna dikkat çeken Yönetim Kurulu Üyesi Demir ise Avrupa’dan bu ülkeye önemli sayıda turist gittiğini, bunun Türk su ürünlerinin Hindistan pazarında iyi bir yer edinebileceğinin göstergesi olduğunu kaydetti. Demir, “Hindistan, tüm dünyaya karides ve kalamar ihraç ediyor. Bu yüzden pazarları iyi tanıyorlar ve ticarete hâkimler. Hintli partnerlerle üçüncü ülkelerde pazarlama konusunda işbirliği yapılabileceği gibi Hindistan’daki dört ve beş yıldızlı otellere Türk levrek ve çipurası satılabilir.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 milyar 200 milyonluk nüfusuyla dünyanın ikinci kalabalık ülkesi olan Hindistan'da, üç tarafı denizlerle çevrili olmasından dolayı su ürünleri sektörü oldukça gelişmiş durumda. Daha çok okyanus balığı ihracatı ve tüketimi yaygın. Ayrıca ülke, karides yetiştiriciliği konusunda da dünyada iyi bir yere sahip. 2011 yılında Türkiye’den Hindistan’a hayvan ürünlerinden sadece peynir altı suyu ve balmumu ihraç edildi. STG’nin yürüteceği çalışmalarla 2012 yılından itibaren su ürünleri sektöründe de ihracat yapılması hedefleniyor. CİHAN

Ekleme Tarihi
07.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Türk su ürünleri sektörü Hindistan pazarını gözüne kestirdi
Link: Türk su ürünleri sektörü Hindistan pazarını gözüne kestirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız