Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Pirinçte KDV oranının düşürülmesi talebi... -Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı Yetiş: -''Türkiye'de pirinç tüketimi 10 kilogramdan 5,5 kilograma indi. Bu, sektör için bir tehlike arz ediyor'' -''Pirinçte KDV'nin mutlaka yüzde 1'e indirilmesi gerekli'' 

EDİRNE (A.A) - Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı Turgay Yetiş, ''Türkiye'de pirinç tüketimi 10 kilogramdan 5,5 kilograma indi.
 
Bu, sektör için bir tehlike arz ediyor. Dolayısıyla pirinçte KDV'nin mutlaka yüzde 1'e indirilmesi gerekir'' dedi.
     Edirne'nin İpsala ilçesinde pirinç ve çeltikteki sorunlar tartışıldı.

     Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı Turgay Yetiş, İpsala Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, pirinç sektörün, üreticisiyle, fabrikacısıyla zor günler geçirdiğini söyledi.

     Bu sıkıntıların, televizyonlarda yayınlanan kadın programlarındaki diyetisyenlerden kaynaklandığını ileri süren Yetiş, ''Diyetisyenler, pirinç tüketilmemesi için telkinde bulunuyor. Toplum da bunu dikkate aldı. Bu nedenle de pirinç tüketimi yarı yarıya düştü'' dedi.

     Tüketiminin artması için televizyonlarda pirinç reklamına yönelik bütçe yapılmasına karar verdiklerini anlatan Yetiş, şöyle devam etti:

     ''Bütçe konusunda çeltik üreticileri, fabrikacılar ile görüşüyoruz. Bu sektörde olan herkes elini taşın altına koyup, sektörü ayağa kaldırmalıyız. Ayrıca pirinçte yüksek olduğu söylenen glisemik indeksi oranı ölçümlerde çok düşük çıktığı halde bu konuda karşı propaganda yapılmakta. Bunu halka anlatmalıyız ve pirinçteki doğruları tüketicilere söylemeliyiz.''

    
     -Pirinçte KDV oranı yüzde 1'e inmeli-
    
     Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı Turgay Yetiş, toplantı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, pirinçte KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e inmesi gerektiği görüşünü aktardı.

     Pirinçte genel bir sorun yaşandığını vurgulayan Yetiş, şunları kaydetti:

     ''Tahılda tüm ürünlerin KDV'leri yüzde 1 iken pirinçte KDV yüzde 8 olması satışlarımızı ciddi şekilde etkiliyor. Üretici ve fabrikacılar malını pazarlamakta zorluk çekiyorlar. Türkiye'de pirinç tüketimi 10 kilogramlardan 5,5 kilogramlara indi. Bu, sektör için bir tehlike arz ediyor. Dolayısıyla pirinçte de KDV'nin mutlaka yüzde 1'e inmesi gerekiyor. Bu düzenleme kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldıracak ve vergi gelirlerini arttıracaktır.''

     Yetiş, dernek olarak bakanlıklara bu konuda başvuruda bulunduklarını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının olumlu görüş verdiğini, Maliye Bakanlığının ise bu konuda 2012 yılında çalışma başlatacağını belirterek, ''Sektörde durdum vahim. O nedenle geç kalınmaması gerekiyor'' dedi.


Ekleme Tarihi
09.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Pirinçte KDV oranının düşürülmesi talebi
Link: Pirinçte KDV oranının düşürülmesi talebi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız