Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

'Narenciyede Kadın Eli Projesi' ile 27 kadın meslek sahibi oldu

Dörtyol Kaymakamlığı ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)'nın ortak yürüttüğü “Narenciye’de Kadın Eli Projesi” ile 27 kadın meslek sahibi oldu.


DOĞAKA, Sosyal Kalkınma Ve Mali Destek Programı (SODES) çerçevesinde teknik destek alan ve Dörtyol Kaymakamlığı Proje Koordinatörlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü “Narenciyede Kadın Eli Projesi” ile 3 aylık çalışma sonucunda işsiz bayanlar narenciye türlerinden çeşitli şekillerde reçel ve marmelât yapma eğitimi aldı. Dörtyol Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde yapılan atölyede gerçekleştirilen projeye katılan bayanlar aldıkları sertifika ile kendi işlerini kurabilecek.

Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, kursiyerlerin sertifikalarını verirken yaptığı açıklamada; “Hanımlarımızın hemen hepsi evlerinde narenciye ürünlerinden reçel ve marmelat yapmayı aslında biliyor ama bu kursların amacı birlikte yeni fikirler üretip, üretim yapma alışkanlığı kazandırmaktır. Bayanlarımız bu kurslar ile bilgilerinin yanı sıra hijyen, pazarlama teknikleri ve imalatla ilgili daha ince detaylar hakkında bilgiler ediniyor. Bayanlarımızın kurs süresince ürettikleri tüm ürünler büyük marketlerde yer bulacak lezzet ve kalitededirler. Kurslarımızda ayrıca pazarlama konusunda da bilgilendirme yapılması kursiyerlerimiz için oldukça faydalı oldu.” dedi.

Kaymakam H. Hasan Özyiğit de kursa katılan bayanların Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etmeleri halinde özellikli 3 kişilik müracaatları ile 45 bin TL’ye kadar 2 yıl ödemesiz 8 yıl içerisinde geri ödemeli kredi alabildiklerine işaret etti.

Kursiyerler adına bir konuşma yapan Şenay Can da duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Şimdiye kadar evde oturuyorduk. Bu kurs sayesinde içimizde var olan girişimcilik ruhu tetiklenmiştir. Yaptığımız ürünler göze ve damağa hitap edecek şekildedir. Aldığımız belgeleri dolapta saklamak istemiyoruz. Seri üretime geçerek Dörtyol’un adını duyurmak istiyoruz.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve kursiyerler tarafından günün anısına yaş pasta kesildi. 27 bayanın 3 ay gibi bir süre ile katıldığı kursta narenciyenin çeşitli ürünlerinden marmelât, reçel ve tatlı çeşitlerinin yapılması ve bu ürünlerin pazarlanması konusunda bilgilendirme yapıldı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
14.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Narenciyede Kadın Eli Projesi,
Link: 'Narenciyede Kadın Eli Projesi' ile 27 kadın meslek sahibi oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız