Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Arıcılara kredi desteği

Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile Yapı Kredi Bankası arasında imzalanan kredi protokolünden bin 800 arıcı yararlanacak


Adana(Ulus)--Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile Yapı Kredi Bankası arasında kredi protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Arıcılar Birliği bahçesinde gerçekleşen imza töreninde konuşan Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, Türkiye'deki yıllık 80 bin tona yakın bal rekoltesinin 10 bin tona yakınının Adana'da üretildiğini belirtti. Adana'nın Türkiye'nin en önemli bal üretim merkezi olduğunu belirten Otlu, arıcıların finansman sıkıntısı yaşadığını Yapı Kredi Bankası'nın arıcılara araç desteğinden sonra işletme ve yatırım kredisi vermesine sevindiklerini söyledi. Bankanın faizleri minimum seviyeye indirmesinin arıcılar için önemli bir avantaj olduğunu kaydeden Otlu, birliğe kayıtlı bin 800 arıcının bu imkanlardan yararlanabileceğini vurguladı. Yapı Kredi Perakende Bankacılık Güney Anadolu Bölge Müdürü İbrahim Ethem Şenol ise bankanın kuruluşundan bu yana tarım ve hayvancılık sektörüne destek verdiğini söyledi. Son yıllarda yaşanan kapasite ve üretim artışına paralel olarak bu alanlarda yenilikçi çalışmalar oluşturduklarını anlatan Şenol, "Akdeniz Bölgesi'nin arı üretimi açısından en zengin illerinden biri olan Adana için hazırladığımız kredi protokolü sayesinde Adanalı arıcılarımızın ihtiyaçlarına yönelik ayrıcalıklı arıcılık finansman fırsatları ve beraberinde diğer işletim kredi destek paketlerimizi sunmaktan çok büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu.
 
İmza törenine Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arı, Yapı Kredi Perakende Bankacılık Doğu Adana Saha Müdürü Kemal Nadir Ünal, Tarım Bankacılığı Güney Anadolu Bölge Yöneticisi Yusuf Alan, Kozan Şube Müdürü Ali Bayram Gündoğdu, Yüreğir Şube Müdürü İsmail Özçay ve Dörtyolağzı Şube Müdürü Cenk Ferit Atıcı ile Otokoç yetkilileri ile arıcılar katıldı.

Ekleme Tarihi
23.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Arıcılara kredi desteği, arıcılık, kredi
Link: Arıcılara kredi desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız