Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Haziran 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Her yaşta süte ihtiyacımız var

,
Süt Haber-Ziyarette Birlik yönetim kurulu üyesi Ulvi Murat  Tunca’danbilgiler alan Yurttaş, sağlıklı ve dengeli beslenmenin yollarının birisinin de süt içmekten geçtiğini vurgulayarak “Her yaşta süte ihtiyacımız var” dedi.

7’den 70’e herkes süt içmelidir

  Her yaşta sütün mutlaka içilmesi gerektiğini vurgulayan Yurttaş “Ancak ülkemizde süt tüketimi miktarı çok az. Avrupa ülkelerinde kişi başı yıllık süt tüketimi 94 litre olduğu halde, ülkemizde ise kişi başı yıllık tüketim 24 litredir. Yani biz gelişmiş ülkelerin 4/1 oranında süt tüketiyoruz. Çünkü Finlandiya’da 139, İspanya’da 108, ABD ve İngiltere 100 litredir. Ülkemizde de sağlık için 7’den 70’e herkes süt içmelidir. Çünkü süt herkes için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır” dedi.

Süt midenin dostudur

Sütün mide dostu olduğunu vurgulayan Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş,” Süt her derde devadır. Bağırsak sorunu olan mide sorunu olan kemik erimesi sorunu olan herkes sütü içmelidir. Özellikle toplumun duyarlılığı da değişmeli örneğin hastanelere hasta ziyaretine giderken gazlı içecek yerine süt götürmelisiniz. Çünkü orada yatan insan zaten hasta ve onu iyi edecek şeylere ihtiyacı var” dedi.

“Önemli olan çocuklarımızı sütü sevdirmektir”

Ziyarette Okul Sütü Projesine de değinen Yurttaş “1 bardak süt hem gelecek nesillerimizin sağlıklı olmasını, hem de ülkemizin ekonomimizin kalkınmasını temin edecek bir uygulamadır. Bu proje ile amacımız çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimini sağlamaktır” dedi. Yurttaş, ayrıca bu tür uygulama ile kişi başı yıllık süt tüketiminin 29 litre olduğu Portekiz’de, süt tüketiminin 70 litreye çıktığını vurguladı.

Tunca’ya teşekkür etti

Ak Parti Manisa Milletvekili Yurttaş, ziyarette Manisa Süt Üreticileri Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Tunca’ya Okul Sütü Projesine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek “Manisa Süt Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda veteriner hekim olan Ulvi Murat Tunca bu projede bizlerlere büyük destek sunmuştur.  Bakanlığımız ile koordineli hareket ederek bize süt üreticilerinin sorunlarını ihtiyaçlarını raporlar halinde düzenli olarak ileterek eksikliklerimizi ve yapmamız gerekenleri görmemizi sağlamıştır. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Ali Koyuncu da vermiş olduğu destekle bizlere yardımda bulunmuşlardır. Temennimiz bu projenin devam etmesi ve başarı sağlamaktır.

7 bin üyemiz var

Ziyarette Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş’a birlik hakkında bilgiler veren Tunca “Manisa Süt Üreticileri Birliğini 44 kurucu üyemiz ile kurduk. Şuan ise 7 bin üyemiz var. Türkiye’de süt toplamaya başlayan ilk birliklerdeniz. Desteklerden memnunuz ancak biraz daha desteğe ihtiyacımız var. Birlik olarak süt tankına ihtiyacımız var” dedi.

 

Beyaz petrol olarak değerlendirdiği süt ile ilgili şu açıklamalarda bulunan Tunca “Ülkemizin hayvan varlığı da süt varlığı da bu proje için yeterlidir. Bu proje için gerek Manisa Süt-Bir gerek Merkez Süt-Bir her şekil desteğe hazırız. Manisa’da gerçekleştirilecek olan bu projede görev almaya bütün personel olarak hazırız” dedi.

 

Ekleme Tarihi
27.03.2012
Ekleyen Kişi
tarımsal süt haber

Etiketler: Her yaşta süte ihtiyacımız var
Link: Her yaşta süte ihtiyacımız var




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız