Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Bakkal ve marketlerde değişim - Bakkal ve marketler uluslararası perakende firmalarına karşı organize oluyor...

İSTANBUL (CİHAN)- Teda Global Ticaret tarafından devreye alınan ‘Teda Global Verimli Tedarik Sistemi’ni Türkiye’nin tamamına yayma adına düğmeye basılıyor. Bakkal ve marketlerde değişim, tabela birliği çalışması ile başlatılıyor.

1 Nisan’da hayata geçecek çalışmanın içeriği ve hedefleri basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya Teda Global Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Taner Karamollaoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sertan Karamollaoğlu ile icra kurulu üyeleri Kağan Şahin ve Ziya Alp katıldı.

Toplantıda Teda Global Verimli Tedarik Sistemi’nde gelinen aşamayı anlatan Taner Karamollaoğlu, 367 tedarikçinin 21 bin 651 ürünü ile bin 984 üye satış noktasına ulaştığını açıkladı.

Uygulamada başarı elde edildiğini belirten Karamollaoğlu, organize olamamış perakendecilerin son senelerde kan kaybına uğradığını; buna rağmen yüzde 60 civarında piyasa payı elde ettiğini aktardı. Karamollaoğlu, bunların yeniden yapılanmaya girmedikleri takdirde 5-6 sene içiende uluslararası perakende güçleri karşısında yok olacaklarına işaret etti.

‘Verimli Tedarik Sistemi’ne değinen Taner Karamollaoğlu, bununla verimsiz olan tedarik zincirini tedarikçiler ve bayiler için daha verimli bir hale getireceklerini vurguladı.

10 aylık faaliyetlerinin ardından yüzde 20 - 25’lere varan tedarik maliyetlerini yüzde 3 - 4 seviyesine indirdiklerini dile getiren Teda Global Yönetim Kurulu Başkanı, mahallelerin bakkal ve marketlerinin verimliliğini devamlı kılmak adına değişim başlattıklarına temas etti. Stratejik ortaklık adı altında, satış noktalarını tabela birliği ve ortak marka ile destekleyecek güç birliğini hayata geçirdiklerini aktaran Taner Karamollaoğlu, “Bu yöntemle mahallemizin bakkal ve marketleri ulusal ve uluslararası perakende firmaları ile rekabet edebilir duruma gelecek.” dedi.

Karamollaoğlu’na göre bu birleşme sermaye veya hukuki bir birleşme değil. Stratejik ortaklık yolu ile bir anlamda franchise üye benzeri bir birliktelik oluşacak. Karamollaoğlu, “Satış noktalarının örgütlenmesi ve onları kurumsallaştırarak verimli bir mikro dağıtımla mal tedariği ve lojistik destek vermenin yanında market sahiplerine, yöneticilerine ve personellerine eğitim ve danışmanlık hizmeti başlatacağız. Şu anda tek başına kendilerinin yapamadıkları insert, özel kampanya, sistem kurma, yönetme ve tanıtım faaliyetlerini merkezi olarak sunarak satış noktalarına destek olacağız. “ ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, geleneksel piyasayı koruyarak yerel üretici ve tedarikçilerin ayakta kalmalarına destek olacaklarının altını çizdi.

Taner Karamollaoğlu, ‘Verimli Tedarik Sistemi’ne destek veren kamu kuruluşlarına, üreticilere, bankalara ve özellikle yoğun talepte bulunan esnafa yakın güç birliklerinden dolayı teşekkürlerini iletirken, “Henüz tabela birliği başlamadan birçok satış noktası Teda’lı oldu. Bu zamana kadar ülke çapındaki en büyük sosyal projelerden birini başlatıyoruz.” dedi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
29.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bakkal ve marketlerde değişim
Link: Bakkal ve marketlerde değişim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız