Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yaş çay destekleme primi ödemeleri başladı
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: ''Kilogram başına 12 kuruş olarak yapılacak destekleme ödemeleri ile çay üreticisine toplam 146 milyon lira destek sağlanacak''

RİZE (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kilogram başına 12 kuruş olarak yapılacak destekleme primi ödemeleri ile çay üreticisine toplam 146 milyon lira destek sağlanacağını bildirdi.
 
     Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerinde yaklaşık 180 bin çay üreticisinin merakla beklediği yaş çay destekleme priminin çiftçilerin hesabına yatırıldığını belirtti.
 
     Ödemelerle ilgili Maliye Bakanı ve Hazineden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ile görüştüklerini, daha sonra ödemelerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerin hesabına yatırıldığını ifade eden Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:
 
     ''Kilogram başına 12 kuruş olarak yapılacak destekleme ödemeleri ile çay üreticisine toplam 146 milyon lira destek sağlanacak. Biz çay üreticilerinin her zaman yanındayız. Çay üreticisinin sorunlarını yakından takip ediyoruz. Rize'ye sık sık gerçekleştirdiğim ziyaretlerde çay sektörünün temsilcileriyle bir araya geliyoruz. Çay Çalıştayı ve Çay Sektörü Eylem Planı başta olmak üzere çayla ilgili sektörü ve tüketicileri ilgilendiren pek çok konuda çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye'nin en önemli endüstriyel değerlerinden biri olan çayımızı bir marka değer haline getirmek, yeşil altını hak ettiği konuma ulaştırmak hepimizin üzerine düşen sorumluluktur. Amacımız çayı daha rekabetçi bir duruma getirmek, dış pazarlara daha fazla açabilmektir.''

Ekleme Tarihi
29.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yaş çay destekleme primi ödemeleri başladı
Link: Yaş çay destekleme primi ödemeleri başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız