Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Oğuz Gıda Daren 

Oğuz Gıda Daren'i tüm Türkiye'ye içirecek

Yeni dönemde pazardaki etkinliğini iki katına çıkartmak isteyen firma, bunun için yeni ambalajla piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.


ADANA - Daren markası ile meyve suyu üretimi yapan Oğuz Gıda, hedef büyüttü. Yeni dönemde pazardaki etkinliğini iki katına çıkartmak isteyen firma, bunun için yeni ambalajla piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Oğuz Gıda'nın en büyük hedefi ulusal bir marka olmak.

Gazlı hat üretim makinelerini geçtiğimiz haziran ayı içerisinde devreye aldıklarını ve kapasitelerini yüzde 40 artırdıklarını ifade eden Oğuz Gıda San. ve Tic. AŞ Genel Müdürü Osman Nuri Oğuz, 1 litre tetra pak meyve suyu makinesinin kurulum aşamasında olduğunu bildirdi. Bununla birlikte 'Daren' markasıyla ürettikleri meyve suyunda çok modern bir yeni ambalajla piyasaya çıkmaya hazırlandıklarını aktaran Oğuz, "Meyve suyu satışlarımızı iki katına çıkarmayı ve Daren'i ulusal bir marka yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Sektöre tetra pak karton kutuda meyve suyu üretimiyle adım attıklarını hatırlatan Oğuz; Adana ve Sakarya'da bulunan fabrikalarında meyve suyu, süt ve gazlı içecek; Bolu Abant'ta bulunan fabrikalarında ise meyveli ve sade maden suyu ürettiklerini dile getirdi. Çalışmalarını 'Daren' markası altında toplayarak, sektördeki bilinirliklerini artırmayı amaçladıklarını kaydeden Oğuz, en büyük hedeflerinin 'Daren'i ulusal bir marka haline getirmek olduğunu aktardı. Oğuz, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Şu an üç ayrı fabrikamızda üretimlerimizi sürdürüyoruz. Daren markasıyla tetrapak ambalajda Daren meyve nektarı, limonata, tetra pak ambalajda Daren Süt, pet şişede Daren meyveli içecek ve cam şişede Daren meyve aromalı maden suyu üretiyoruz. Bunun yanında; Sodabant markasıyla maden suyu, Fresso markasıyla da gazlı içecek üretimimize devam ediyoruz. Oğuzgold ve Meyvit markalarımızla meyve aromalı içecek üretiyoruz. Aromalı içecekte Oğuzgold markası ile pazar lideriyiz."

Hem Adana hem de Sakarya fabrikalarında üretim yapmanın lojistik maliyetleri düşürmek anlamında avantaj sağladığına işaret eden Oğuz; Adana fabrikasından Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne, Sakarya fabrikalarından da Marmara, Ege ve Karadeniz Bölgesi'ne ürün sevkiyatı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Fason üretimde de ciro artışı sağladıklarına değinen Oğuz, "BİM'in gazlı içecek, Şok marketin meyve suyu ve maden suyu üretimi ile DiaSa'nın limonata ve ice tea üretimini yapıyoruz" dedi.

Libya en çok ürün gönderdiğimiz ülke

Abant'ta bulunan maden suyu fabrikalarında kapasite artırdıklarını da dile getiren Osman Nuri Oğuz, "Ciromuzda her yıl yüzde 15 oranında artış sağlıyoruz. Bununla birlikte ihracat payımızda da önemli mesafeler kat ettik. Libya, iç savaş sonrası en çok ürün gönderdiğimiz ülke konumunda. Irak ve Afrika ülkeleri pazarında da satışlarımızı her geçen gün artırıyoruz" şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: oğuz gıda, daren, meyve suyu
Link: Oğuz Gıda Daren'i tüm Türkiye'ye içirecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız