Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Bilgilendirme Toplantısı -Genel Müdür Kutlu: ''Tarım Kredi Kooperatifleri bugün Türkiye'nin parlayan yıldızıdır'' 

TRABZON (A.A) - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, ''Tarım Kredi Kooperatifleri bugün Türkiye'nin parlayan yıldızıdır'' dedi.

     Akçaabat Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Bilgilendirme Toplantısı'na, Genel Müdür Abdullah Kutlu'nun yanı sıra Tarım Kredi Kooperatifi Trabzon Bölge Birliği Müdürü Süleyman Kurt, Trabzon, Bayburt, Rize, Artvin ve Gümüşhane'deki tarım kredi kooperatiflerinin yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
     Kutlu, yaptığı konuşmada, kooperatifin bölgelerdeki yönetim ve denetim kurulları ile ilk defa 'Aile Meclisi' adı altında toplantılar yaptıklarını belirtti.
 
     Kooperatifte görev alan herkesin görüşünü önemsediklerini ifade eden Kutlu, ''16 bölgenin tümünde bu tür toplantıları yapıyoruz. Bu toplantılarda, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte oluyoruz. Bu sizi önemsediğimizin en önemli göstergesidir'' diye konuştu.

     Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi olduklarını kaydeden Kutlu, şunları söyledi:

     ''Tarım Kredi Kooperatifleri bugün Türkiye'nin parlayan yıldızıdır. Biz iştirakleri ile birlikte 6 bin 700 personeli, 12 bin yönetim kurulu üyesi ve denetçisi, 1 milyon 100 bin çiftçi ortağı ile Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesiyiz. Misyonumuz, ortaklarımızın en genel anlamda Türk çiftçisinin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya dönük mal ve hizmetleri zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda sağlamayı ve ürünleri pazarlamayı, Türk tarımını çevre ve doğaya saygılı, sürdürülebilir en üretken sektör yapmak. Temel amacımız, ortaklarımızın her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, kaliteli ve güvenilir bir şekilde karşılamak, ürünlerini değerlendirmek ve danışmanlık hizmetleri vermek. Türk çiftçisine ve tarımına katkı sağlamaktır.''

     Tarım Kredi Kooperatiflerinde bin 400 ziraat mühendisinin görev yaptığını belirten Kutlu, ''Tarıma hitap eden bir kuruluşsanız ziraat mühendisiniz olacak. Çiftçiye hitap ediyorsanız, çiftçiye teknik hizmet ve danışmanlık vereceksiniz. Onun için de bin 400 tane ziraat mühendisimizi istihdam ettik. Ortaklarımıza yönelik destek ve hizmetlerimizde ayni ve nakdi kredi desteği veriyoruz. Ayni kredi tohumluk, gübre, yem, hayvancılık, zirai ilaç, tarımsal makineler, akaryakıt gibi bütün tarımsal girdileri çiftçilerimize sağlıyoruz'' diye konuştu.


Ekleme Tarihi
30.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: TTK,abdullah kutlu
Link: ''Tarım Kredi Kooperatifleri bugün Türkiye'nin parlayan yıldızıdır''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız