Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Trakya Hayvancılık Kongresi  

Trakya Hayvancılık Kongresi -Kongre Sonuç Koordinatörü Prof. Dr. Özder: -''Süt ve et, stratejik ürün olarak ilan edilmeli'' -''Günde 26 gram hayvansal protein tüketiyoruz. Bu Avrupa'nın yarısı kadar. O nedenle hayvansal protein tüketiminin artırılması lazım'' 

EDİRNE (A.A) - Trakya Hayvancılık Kongresi Sonuç Koordinatörü Namık Kemal Üniversitesi Hayvan Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder, süt ve etin stratejik ürün olarak ilan edilmesi gerektiğini bildirdi.
     Özder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de 2 gündür devam eden ve bugün sona eren Trakya Hayvancılık Kongresi'nde, et, süt ile hayvan hareketleri ve hastalıkları komisyonlarının çalışmalarını tamamladığını ve önümüzdeki günlerde rapor haline getireceğini ifade etti.
    
Hazırlanacak raporların başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker olmak üzere, sektörle ilgili tüm kurum ve kuruluşlara ulaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacağını ifade eden Özder, kongrenin bölge için olumlu geçtiğini belirtti.
  
   Kongrede bölgenin et ve süt sığırcılığı konusunda öneminin vurgulandığını ifade eden Özder, ''Bölgenin hastalıktan ari bölge, üreticilerin, yetiştiricilerin kültür, eğitim ve bilgi seviyesinin yüksek olması ve konumu itibariyle İstanbul ile Avrupa arasında bulunması gibi özelikleriyle hayvancılık açısından gelecekte çok büyük önem arz edeceği tespiti yapıldı. Özelikle Süt sığırcılığı konusunda Türkiye'nin damızlık merkezi olmaya aday bir bölge olduğu hemen herkes tarafından tespit edildi'' dedi.
  
   Komisyonların bölgede yapılması gerekenler konusunda önerilerde bulunduğunu anlatan Özder, şöyle devam etti:
   
  ''Komisyonlarımız, bölgenin özelikle Edirne peyniri, Kıvırcık koyunu gibi marka değerlerinin daha ön plana çıkartılması, bunların üzerinde durulmasının bölgeye büyük katkılar sağlayacağını bildirdi. Bölgemiz gerçekten ülkemiz için gelecek vadeden bir bölge.
   
  Türkiye'de hayvansal protein tüketimi arzu edilen düzeyde değil. Günde 26 gram hayvansal protein tüketiyoruz. Bu Avrupa'nın yarısı kadar. Amerika'dan da yarısından daha az. Hayvansal protein tüketiminin artırılması lazım. Bunun temel kaynağı da süt ve et. En başta süt en ucuz, en kolay temin edebileceğimiz kaynak süt ve ondan sonra da et. Bu nedenle ülke politikası haline getirilmesi, bu ürünlerin stratejik ürün olarak ilan edilmesi ve çalışmaların buna göre yapılması şart.''
     

Ekleme Tarihi
02.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Trakya Hayvancılık Kongresi
Link: Trakya Hayvancılık Kongresi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız