Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Dolmalık biberde üretim düştü, fiyat arttı 

Dolmalık biberde üretim düştü, fiyat arttı -Antalya Büyükşehir Toptancı Hal Müdürü Uysal: -''Biber grubunda üretim azlığı, geçen yıla oranla ciddi fiyat artışlarına neden oldu''

ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Toptancı Hal Müdürü Rıza Uysal, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilerde mart ayında dolmalık biberin fiyatındaki yüzde 14,84'lük artışında, üretimdeki düşüşün etkili olduğunu bildirdi.
 
     Büyükşehir Toptancı Hal Müdürü Rıza Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de domateste olduğu gibi biber üretiminde de Antalya'nın merkez niteliğinde olduğuna işaret etti. Biber gruplarının üretiminde genel bir sıkıntı olduğunu belirten Uysal, bu durumun diğer biber grubu ürünlerde olduğu gibi dolmalık biberin de fiyatına yansıdığını kaydetti. Uysal, ''Biber grubunda üretim azlığı, geçen yıla oranla ciddi fiyat artışlarına neden oldu'' dedi.
 
     Bu yıl soğuk hava koşullarının fiyatlarda etkili olduğuna işaret eden Uysal, ''Şuan iklim koşullarıyla ilgili bir sorun yok ancak biber dikimlerinde problem varsa artış sürebilir'' diye konuştu.

     Öte yandan, Antalya Büyükşehir Toptancı Hali yetkililerinden alınan bilgiye göre, dolmalık biber 3,3 ile 6,5 lira, sivri biber 2,5 ile 5 lira, limon ise 50 kuruş ile 1,1 lira arasında alıcı buluyor.

    

Ekleme Tarihi
04.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Dolmalık biberde üretim düştü, fiyat arttı
Link: Dolmalık biberde üretim düştü, fiyat arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız