Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Samsun’da küpesiz hayvan kalmayacak 

Samsun’da küpesiz hayvan kalmayacak

SAMSUN (CİHAN)- Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, kulak küpesi olmayan her yaştaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanları küpeleme kampanyası başlatıldığını belirterek, yıl sonuna kadar il genelinde küpesiz hayvan kalmayacağını söyledi.
 
Hayvanlarını küpelemeyenlere çeşitli cezalar öngördüklerini açıklayan Güven, haziran ayından sonra 20 günlükten büyük küpesiz hayvan bulunduranlara, hayvan alım ve satımlarını bildirmeyen yetiştiricilere 593 TL para cezası verileceğini kaydetti. Ayrıca küpe takılmamış hayvanın, kendisine ait olduğunu ispat edemeyen yetiştiricilerin hayvanları kaçak kabul edilip, savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.


    Küpeleme kampanyasıyla ilgili bilgi veren Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, yetiştiricilerin kulak küpesiz hayvanlarından dolayı mağdur olmaması için il genelinde küpeleme çalışmalarına başladıklarını hatırlattı. Haziran ayına kadar ildeki büyükbaş, aralık ayı sonuna kadar da küçükbaş hayvanların tamamını küpeleyeceklerini söyleyen Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Bu amaçla ilçe müdürlüğümüzde görevli personel, köylerimizi dolaşarak küpesi bulunmayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanları küpeleyerek kayıt altına alacak. Kulak küpesiz hayvanı bulunan yetiştiricilerimizin de ileride mağdur olmaması için bağlı bulundukları ilçe müdürlüklerine müracaat ederek veya köylerine gelen ekipleri takip ederek bu uygulamayı yaptırmaları gerekmektedir.” CİHAN

Ekleme Tarihi
04.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Samsunda küpesiz hayvan kalmayacak
Link: Samsun’da küpesiz hayvan kalmayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız