Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Azra Bisküvi, ihracat cirosunu artırma hedefinde 

Azra Bisküvi, ihracat cirosunu artırma hedefinde

Toplam üretiminin yüzde 70'ini ihracata, yüzde 30'unu ise iç pazarın tüketimine sunan firma, yeni dönemde ihracat cirosunu artırmak istiyor.


KARAMAN - Kurulduğu günden beri ürün çeşidini her geçen gün artıran Azra Bisküvi, bugün 300'ün üzerinde ürünü ile 65'in üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. Toplam üretiminin yüzde 70'ini ihracata, yüzde 30'unu ise iç pazarın tüketimine sunan firma, yeni dönemde ihracat cirosunu artırmak istiyor.

Geçen yıl 15 milyon dolar ihracat gerçekleştiren firma, 2012 yılında ise bu rakamı 25 milyon dolara çekme hedefinde. Firmalarının 2004 yılında, Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçtiğini anımsatan Azra Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Abdülmecit Çelik, kuruldukları yıldan bu yana yüksek kalite anlayışı ile her geçen gün büyüdüklerini kaydetti. Çelik, bisküvi üretimlerinin yanı sıra, çikolata, kek, gofret ve kraker üretimlerinin bulunduğunu da söyledi. Çelik, 26 bin metrekarelik üretim alanlarının bulunduğunu belirterek, yeni yapılanma süreçlerinin tamamlanmasıyla üretim sahalarının da genişleyeceği bilgisin verdi.

Üretim kapasitesi artacak

Firmalarında 400 kişinin istihdam edildiğini anlatan Çelik, 24 saat çalışarak, 300'ün üzerinde ürün çeşidi ile yıllık yaklaşık 25 bin tonluk üretim gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çelik, bu yıl üretim kapasitelerini 36 bin tona çıkaracaklarına değinerek, yeni üretim hatlarının kurulmasıyla birlikte ürün çeşitlerinin artacağını ve buna bağlı olarak da daha fazla personel istihdam edeceklerini söyledi. Firmalarında üretimin tüketici talepleri baz alınarak yapıldığını bildiren Çelik, "Yakın zamanda müşterilerimizin beğenisine sunacağımız rulo kek, layer kek, dolgulu ve kakao kaplamalı sos dolgulu kek çeşitlerimizle sektördeki iddiamızı sürdürmeye devam edeceğiz" aktarımını yaptı.

Azra Bisküvi olarak önce insan sağlığını gözettiklerinin altını çizen Çelik, "Her türlü ürün el değmeden tamamen hijyenik koşullarda imal ediliyor. Özellikle hammadde alımlarında tam anlamı ile standartları sağlarken, ürün oluşturacak hammaddelerin tamamen helal gıda ve doğal ürün olması için laboratuvar ortamında araştırmalarımızı titizlikle yapıyoruz. Bu çerçevede kendini sürekli geliştiren firmamız, 2012 yılında araştırma geliştirme, mikrobiyoloji ve kimyasal analiz laboratuvarı ekipmanlarını teknolojik olarak yeniledi" şeklinde bilgi verdi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Azra Bisküvi
Link: Azra Bisküvi, ihracat cirosunu artırma hedefinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız