Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Anı Bisküvi, üretimi artırdı 

Anı Bisküvi, üretimi artırdı

Firma, gelen yoğun talep karşısında kapasitelerini 2011 yılında yüzde 50 oranında artırdı.


İSTANBUL - Anı Bisküvi Genel Koordinatörü Rıfkı Boynukalın, sektöre 1994 yılından beri hizmet veren firmalarının yatırımlarla sektördeki sıçramasanı sürdürdüğünü belirterek, gelen yoğun talep karşısında kapasitelerinin 2011 yılında yüzde 50 oranında arttığını kaydetti.

Firmalarının bugün itibarıyla 980 kişiyi istihdam ettiğini kaydeden Boynukalın, günlük 200 ton kapasiteyle, 215 çeşit ürün imal ettiklerini söyledi. Firmalarının 34 bin metrekaresi açık, toplam 70 bin metrekarelik bir alanda faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Boynukalın, 2000 yılında başlayan kek üretimlerini bugün itibarıyla dört adet tesiste sürdürdüklerini ifade etti. Boynukalın, “El değmeden tamamen otomatik ve bilgisayar kontrollü tesise her türlü kek, en başından , müşteriye teslimine kadar gerçekleşen tüm aşamalar en ince ayrıntısına kadar incelenerek, üretiliyor. Ayrıca tesislerimizde 2003 yılında çikolata hattı devreye girdi. Buna ilave olarak 2006’da karamelli nugalı fıstıklı ve çikolata kaplı barları üretmeye başladık. Bugün itibarıyla bünyemizde bisküvi, kek, çikolata, gofret, kraker, şeker, fındık kreması gibi türler üretiyoruz ” şeklinde bilgi verdi.

Firmalarının dünya genelinde 90 ülkeye ihracat yaptığını anlatan Boynukalın, 2011 yılında ihracatlarını değer bazında yüzde 40 oranında artırdıklarını vurguladı. Boynukalın, “Yurtdışında Anı markalı ana şemsiye altında çeşitli markalarla ürünlerimiz beğeniliyor. Tabi biz bu durumu gerçekten kaliteli ve damak zevkine hitap eden güzel ambalaj tasarımlı mamullerimizle yaptık. Burada yurtdışı firmaların isteklerine ve siparişlerine bağlı üretim yapmamız önemli bir etken oldu” şeklinde konuştu.

Firmalarının tüm Afrika ve Ortadoğu ülkeleri yanında Orta Avrupa Avustralya, Güney Amerika’ ya kadar mal gönderdiğini sözlerine ekleyen Boynukalın, “Şu anda üretimimizin yüzde 69’unu ihraç ediyoruz. İhracatımızı geliştirmeye yönelik hedef ülkeler arasında ABD var. Şirketimizi ve mamullerimizi tanıtmak için yılda en az dört fuara katılıyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.kobiden.com
 

Ekleme Tarihi
09.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Anı Bisküvi, üretimi artırdı
Link: Anı Bisküvi, üretimi artırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız