Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım Hayvancılık Fuarı Ortadoğu Pazarı İçin Diyarbakır 

TARIM HAYVANCILIK FUARI ORTADOĞU PAZARI İÇİN DİYARBAKIR'DA BULUŞUYOR

DİYARBAKIR (İHA) - Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi (TÜYAP) tarafından organize edilen '4. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı' Ortadoğu pazarı için Diyarbakır'da buluşuyor.


Bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında fuarla ilgili bilgi verildi. TÜYAP ve Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliği ile düzenlenen 4. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı tanıtımı yapıldı. Fuarın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği desteği ile 11-15 Nisan 2012 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceği belirtildi. Tarım sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri tüm ilgililere tanıtmayı hedefleyen ve Türk tarım sektörünün modernizasyonu yolunda büyük bir adım atılmasına destek olmayı amaçlayan, tarım ve hayvancılık sektörünün Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirilmesine yönelik ihtiyacı karşılayacak ürün ve hizmetleri kapsayan teknolojik yenilikler, ekipman ve donanımların sergileneceği 'Diyarbakır Tarım Hayvancılık 2012 Fuarı'nda, yurtiçi ve yurtdışından gelecek binlerce profesyonel, katılımcı firmalar ile bir araya gelerek bölgede tarım ve tarım girdili endüstrilerde büyük atılımlar yapabilme, yeni ve yüksek verimli teknolojilerle tanışma imkanı bulabileceği bildirildi.

Fuar tanıtım toplantısında bir açıklama yapan TÜYAP Diyarbakır Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bölge ve ülke için stratejik konuma sahip tarım ve hayvancılık konusunu içeren ve 4. kez geleneksel hale gelen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile iştirakçilerin karşısına çıkacaklarını söyledi. Ersözlü, ahşap işleme makineleri konusunda bu bölgenin çok gelecek vaat ettiğini ve firmaların bu bakımdan bölgeye önemsediğini söyledi. Kendilerinin de fuarın daha da büyümesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Ersözlü, “Yarınki fuarımız tarım sektöründe 4 yıldır başarı ile düzenlenen ve ilk yıldan itibaren her yıl büyüyerek bu günlere gelen bir fuardır. Sadece Diyarbakır değil, doğu ve güneydoğu bölgesindeki tüm illeri kapsayan bir fuar. Bölge çiftçilerimizin, bölgede hayvancılık yapan, yatırım yapanların ziyaret edeceği bir konsept ile hazırlandı. Tarım ve hayvancılık konusunda fuarda her türlü ürün sergilenecektir. 16 ülkeden 171 firma bu yıl fuara katılıyor. Geçtiğimiz yıl ile kıyasladığımızda yarınki fuar metrekare olarak yüzde 10’luk bir büyüme ile ziyarete açılacaktır” dedi.

“İRAN VE IRAK’TAN DİYARBAKIR FUARINA İLGİ”

Yurt içi ve yurt dışından önemli heyetlerin fuarı ziyaret edeceğini belirten Ersözlü, Ortadoğu ülkelerinden ve özellikle de İran ile Irak’tan yoğun ilgi gördüklerini söyledi. Ersözlü, “Özellikle bu yıl İran ve Irak inanılmaz şekilde fuara talep gösterdi. Irak Merkezi Hükümeti Başbakan Müsteşarı ve yardımcısı da fuarımızın açılışana katılacak. Bu da fuarımıza ne kadar önem verildiğini gösteriyor” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
11.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tarım Hayvancılık Fuarı Ortadoğu Pazarı İçin Diyarbakır da Buluşuyor
Link: Tarım Hayvancılık Fuarı Ortadoğu Pazarı İçin Diyarbakır'da Buluşuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız