Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
SDÜ 

SDÜ'nün doğal kefirine patent

Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenleri tarafından laboratuvar koşullarında üretilen yüzde 100 doğal kefir, ''Danem'' adı altında patentlendi


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenleri tarafından laboratuvar koşullarında üretilen yüzde 100 doğal kefirin, ''Danem'' adı altında patentlendiği bildirildi.

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Seydim, gazetecilere yaptığı açıklamada, asırlar boyu ''Yaşam iksiri'' olarak tüketilen kefiri, tamamen organik olarak ürettiklerini söyledi.

Üretim için Göller Bölgesi Teknokenti'nde Danem Süt Ürünleri Limited Şirketi'ni kurduklarını anlatan Seydim, kefir tanesinin dünyada oldukça sınırlı miktarda üretildiğini, Türkiye'de de birkaç üniversite laboratuvarında geleneksel koşullarda üretim yapıldığını kaydetti.

Seydim, ''Bu nedenle kefir tüketimi yaygınlaşamadı. Bütün dünyada bu böyleydi. Ancak şimdi Süleyman Demirel Üniversitesi olarak fabrikasyon düzeyinde üretimi gerçekleştirmeyi başardık'' dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli bir Ar-Ge projesi gerçekleştirerek kuru, doğal kefir mayasını endüstriyel düzeye taşımayı başardıklarını ifade eden Seydim, kefir üretimini ''Danem'' adı altında patentleyerek, markalaştırdıklarını bildirdi.

Doç. Dr. Zeynep Seydim, kefirin sağlık açısından faydalarına da işaret etti.

Akdeniz Denge Patent Koordinatörü Metin Arıkaya, Göller Bölgesi Teknokenti'ndeki Danem Süt Ürünleri Limited Şirketi'nin uluslararası bir başarıya imza attığını söyledi. Arıkaya, Türk Patent Enstitüsü'nün (TPE) laboratuvar koşullarında yüzde 100 saf kefir üretimine patent tescili yaptığını kaydetti. 

Ekleme Tarihi
11.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: SDÜ, doğal kefirine patent
Link: SDÜ'nün doğal kefirine patent




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız