Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mersin 

Mersin'de süs bitkileri sektörü gelişiyor -MTSO, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Mersin Tarım-Gıda Platformu arasında ''Süs Bitkileri Sektöründe Dış Ticarete Yönelik Üretici Kümelenmesi Geliştirilmesine Dair İş Birliği Protokolü'' imzalandı 

MERSİN (A.A) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Mersin Tarım-Gıda Platformu arasında ''Süs Bitkileri Sektöründe Dış Ticarete Yönelik Üretici Kümelenmesi Geliştirilmesine Dair İş Birliği Protokolü'' imzalandı.

     MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, oda binasında gerçekleştirilen imza töreninde, Mersin'in hem ekonomik hem de sosyal kalkınmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

     Kent ekonomisi adına yaptıkları her projede, öncelikle üretim ve istihdamı ele aldıklarını ifade eden Aşut, ''Önce üretmemiz gerek. Ama üretmek yetmez, istihdam yaratan üretim yapmamız gerek. Üretim ve istihdamı sağladıktan sonra 'üçüncü adımımız ihracat olmalıdır' dedik. Firmalarımızı hep ihracat odaklı bir üretimle buluşturmaya çalıştık. İşte, dış mekan süs bitkileri projemizde, 'Dış Ticarete Yönelik Üretici Kümelenmesi İş Birliği Protokolü' tüm bu hedefleri kapsayan bir protokol olacaktır'' dedi.

     Projenin sektörde daha çok farkındalık yaratacağını vurgulayan Aşut, şöyle devam etti:

     ''Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın himayelerinde başlayan projemiz yine Bakanımızın desteğiyle devam edecektir. Proje, her işimizde katma değer yaratacak olan yenilikçiliği, verimliliği, kümelenmeyi ve rekabetçiliği getirecektir. Mersin adına önemsediğimiz bu protokolün imzalanması, kentimizi dış mekan süs bitkileri sektöründe ulusal bir merkez olmaya taşıyacaktır.''

     İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Emrah Sazak da ilerleyen zamanlarda yayınlayacakları Rekabetçilik Tebliği'nin bu projeye ivme kazandıracağını belirtti.

     Mersin'in söz konusu proje ile ciddi açılımlar yaptığına işaret eden Sazak, ''Projenin başarısı imzalanan protokolle devam edecektir'' dedi.

     Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise projenin uzun vadeli ve yoğun emek sarf edilmiş bir proje olduğunu ifade etti.

     İhracatı olmayan bir ürünün gelişemeyeceğini belirten Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu:

     ''Mersin gerek limanı, gerekse konumuyla dış mekan süs bitkileri üretiminde birçok kente göre daha verimli bir şehir. Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Özbekistan pazarlarının esas istediği bitkilerin bu bölgede üretilmesi gerekiyor. Önemli olan dış pazarı yakalamak. Süs bitkileri en çok ihracat yapan ikinci sektör. Mersin ve Adana'da hazır bir ivme mevcut. Bu bölgede üretim alanlarının oluşması gerekiyor. Organize tarım alanlarının gelişmesiyle bu yöre inanılmaz boyutlara gelecektir.''

     MTSO Proje Müdürlüğü'nden Okan Yeler ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden Murat Hocagil'in sunum yaptığı törende, ''Süs Bitkileri Sektöründe Dış Ticarete Yönelik Üretici Kümelenmesi Geliştirilmesine Dair İş Birliği Protokolü'' imzalandı.

     Törene, Mersin Tarım-Gıda Platformu Başkanı Mustafa Asparuk, MTSO yönetim kurulu sayman üyesi Murat Karteper, yönetim kurulu üyesi Hakan Sefa Çakır ile çok sayıda davetli katıldı.

  

Ekleme Tarihi
10.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Mersin'de süs bitkileri sektörü gelişiyor
Link: Mersin'de süs bitkileri sektörü gelişiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız