Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere 

Ödemeyi çiftçinin mahsulüne göre ayarlıyoruz
 
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, kredisini mahsul zamanı ödeyebilen ve ödeme planını mahsulüne göre yapan tarım sektörü için özel bankacılık yaptıklarını söyledi.
 
Bankaların tarım sektörüyle daha yakın çalışması, sektöre daha fazla destek vermesi gerektiğine inandıklarını belirten Karadere, "Tarım sektörü, yapısal sorunlarına rağmen önemli bir değişim geçirerek, kapsamlı ve çok yönlü bir karakter kazanıyor. Bir endüstri haline gelen sektör, ürünün paketlenmesinden tüketicilere ulaştırılmasına kadar tüm aşamalarda yeniden yapılanıyor. Yani, 'çiftlik işletmeleri' yavaş yavaş yerini, verimliliği esas alan ve riski yöneten 'modern' tarım işletmelerine bırakıyor. Tarım sektörünün ihtiyaçları da doğal olarak, daha karmaşık hale geliyor." dedi.

Hazırladıkları, tarım sektörüne destek paketinde 60 aya varan vadelerle oto, traktör, biçerdöver alımının finansmanının yanı sıra hasat dönemine uygun vadelerle yılda 1 ödemeli krediler, TMO Makbuz Senedi Kredisi, Sera Kredisi, Bitkisel Ürün ve Hayvan Hayat Sigortası bulunduğunu ifade eden Karadere, "Çiftçiler paket kapsamında, tarla ve ekipman alımına yönelik Destek Kredisi, Konut Kredisi, Çiftçiye KEP'ten de yararlanabiliyor. Ürün ön finansman kredisiyle, tarım işletmelerinin üretim dönemi öncesindeki tarımsal girdi ihtiyaçları karşılanıyor.
 
Tarım destek kredisiyle, işletmelerin üretim ve hasat dönemi içerisinde ortaya çıkabilecek masrafları ve işçilik maliyetleri karşılanabiliyor. Çiftçilere yılda 1 ödemeli ve 5 yıla varan vadelerle oto ve traktör kredileri veriliyor ve modern sera yapımına yönelik yatırımlarda, 7 aya kadar ödemesiz, 36 aya varan vadelerle sera kredisi tesis ediliyor." şeklinde konuştu. Sadece tarımsal üretim dönemi içerisinde değil, elde edilen ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, pazarlanması döneminde de, tarımsal işletmelerin tüm ihtiyaçlarında destek sağladıklarını anlatan Genel Müdür Yardımcısı, "Özellikle son yıllarda uygulanmaya başlanan hibe programları çerçevesinde, yatırımcılara ihtiyaç duydukları eşfinansman desteğini sunuyoruz." dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Ödemeyi çiftçinin mahsulüne göre ayarlıyoruz,Nafiz Karadere
Link: Ödemeyi çiftçinin mahsulüne göre ayarlıyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız