Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
organik tarım 

Erzurum'daki Organik Tarım Çalışmaları Görücüye Çıktı!

Uluslararası Organik Tarım Federasyonu "Tek Dünya Ödülü" Jüri Başkanı Bernard Geier, yarışmaya bir projeyle aday olan Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonu (OGÜF)üyeleriyle Erzurum'da bir araya geldi.


Uluslararası Organik Tarım Federasyonu "Tek Dünya Ödülü" Jüri Başkanı Bernard Geier, yarışmaya bir projeyle aday olan Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonu (OGÜF)üyeleriyle Erzurum'da bir araya geldi.

OGÜF Başkanı Nazmi Ilıcalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonlarınca hazırlanan ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Organik tarımda rastlantısal hatalar için algoritma stratejileri geliştirme projesi" ile Uluslararası Organik Tarım Federasyonu tarafından verilen "Tek Dünya Ödülü"ne aday olduklarını söyledi.

Adaylık süreci kapsamında Uluslararası Organik Tarım Federasyonu "Tek Dünya Ödülü" Jüri Başkanı Bernard Geier'ın Erzurum'a gelerek incelemelerde bulunmaya başladığını belirten Ilıcalı, şunları kaydetti:

"Önemli olan ödülü almak değil dünya pazarında Erzurum'daki organik tarımı tanıtmak. Uluslararası pazara açılmada lobi çalışmalarının önemi büyüktür. Yani dünyanın bunu bilmesi şarttır. Uluslararası Organik Tarım Federasyonu'nun Türkiye'deki üyesiyiz. Biz de bir projemiz olduğunu söyledik ve yarışmaya girmek istediğimizi ifade ettik. Onlar da Bernard Geier'i buraya gönderdiler. Geier, burada çalışmalarımızı inceliyor. Çiftçilerle bir araya geliyor. Bölgenin yapısını inceliyor. Köy köy dolaşıyoruz. Bugün Tınazlı köyündeyiz."

-"Tek Dünya Ödülü" Jüri Başkanı Geier-

Uluslararası Organik Tarım Federasyonu "Tek Dünya Ödülü" Jüri Başkanı Bernard Geier, yarışmanın 2 yılda bir yapıldığını, ilk 5'e giren projelerin bir katalogda toplanarak tanıtılacağını, birinci olan projeye de 25 bin Avroluk ödül verildiğini söyledi.

120'den fazla ülkeden 800'den fazla üyesi olan bir organizasyon olduklarını ifade eden Geier, "Üyelerden birisi de Nazmi beyin başkanı olduğu birliktir. Bu dünya çapında bir yarışma. Diğer kişilere ilham olabilecek projeler seçiliyor" dedi.

Hindistan, Filipinler, Küba ve Bolivya gibi ülkelerden de adayların bulunduğuna dikkati çeken Geier, şöyle konuştu:

"Burada yapılan çalışmalar hakkında jüriye bir rapor hazırlayacağım. Ödül projeye veriliyor. Yarışmada kazanmak o kadar önemli değil. İlk beşe girildiğinde organik dünyada adını duyurmuş olacak ve doğru şeyin yapıldığını dünyaya gösterecek. Çiftçiler için de ödül, daha iyi olma noktasında ayrı bir öneme sahip."

Geier ayrıca, Türkiye'deki organik tarım çalışmalarını oldukça gelişmiş gördüğünü belirterek, "Ama bu sadece potansiyeldir. Varılacak noktanın burası olmadığını düşünüyorum. Daha da geliştirilebilir" dedi.





http://haberler.com

Ekleme Tarihi
19.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Erzurum daki Organik Tarım Çalışmaları Görücüye Çıktı, Uluslararası Organik Tarım Federasyonu, erzurum, Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonu
Link: Erzurum'daki Organik Tarım Çalışmaları Görücüye Çıktı!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız