Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
organik tarim 

Organik tarım konferansı... -Uluslararası Organik Tarım Federasyonu Tek Dünya Ödülü Jüri Başkanı Geier: -''Anadolu'da organik tarım yapan çiftliklerin sayısı artırılarak yeni istihdam alanı oluşturulabilir'' 

ERZURUM (A.A) - Uluslararası Organik Tarım Federasyonu Tek Dünya Ödülü Jüri Başkanı Bernard Geier, Anadolu'da organik tarım yapan çiftliklerin sayısınının artırılarak yeni istihdam alanı oluşturulabileceğini söyledi.

     Geier, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ''Dünyada organik tarımda hızla ilerleyen ülkelerdeki gelişmeler ve organik tarımda pazar'' konferansında yaptığı konuşmada, dünyada organik tarım faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

     Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonu'nun (OGÜF), organik tarımda rastlantısal hatalar için algoritma stratejileri geliştirme projesiyle, Uluslararası Organik Tarım Federasyonu ''Tek Dünya Ödülü''ne aday olduğunu ve bu kapsamda Erzurum'da bulunduğunu belirten Geier, şunları kaydetti:

     ''Organik tarımın önemi her geçen gün artıyor. Kimyasalların kullanıldığı tarımsal faaliyetler hem insan sağlığına hem de toprağa zarar verir. Dünyanın farklı birçok bölgesinde çok ciddi organik tarım faaliyetleri yapılmakta. Anadolu'da organik tarım yapan çiftliklerin sayısı artırılarak yeni istihdam alanı oluşturulabilir.''

     Geier, özel ilgi alanının organik hayvancılık çalışmaları olduğunu anlatarak, ''Birçok tür hayvanı bir çiftlik içerisinde yetiştirebilirsiniz. Ancak üreticilere düşen en önemli görev hayvanları daha iyi ortamlarda yetiştirmektir'' diye konuştu.

     OGÜF Başkanı Nazmi Ilıcalı ise bölgede organik tarımın gelişmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, Geier'in ziyaretinin bölge çiftçisi için bir fırsat olduğunu ve görüş alış verişinde bulma imkanı yakaladıklarını ifade etti.

     Konferansın ardından, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Rıfat Altan tarafından Geier'e ziyaret anısına bir plaket verildi.


Ekleme Tarihi
19.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Organik tarım konferansı
Link: Organik tarım konferansı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız