Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
mera 

Aydın'da Kaçak Sperm Soruşturması

Aydın'da çiftçilerin ineklerine tohumlama yapan serbest veteriner hekimlerin bir kısmının daha çok para kazanma gayesi ile kaçak ve ucuz sperma kullandığı belirlendi.


Aydın'da çiftçilerin ineklerine tohumlama yapan serbest veteriner hekimlerin bir kısmının daha çok para kazanma gayesi ile kaçak ve ucuz sperma kullandığı belirlendi.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Y.Ö.'nün aralarında bulunduğu 32 veteriner hekimin tohumlama ruhsatları iptal edildi. Durumdan nasıl bir ırk doğuracağı belli olmayan ineklerin yanı sıra ruhsatsız olduğu için devlet desteklemesinden yararlanamayacak olan çiftçiler mağdur oldu.

"DAHA ÇOK PARA KAZANMAK İÇİN İNEKLERİ KAÇAK SPERMA İLE DÖLLEMİŞLER"

Türkiye'de ilk önce soy kütüğü oluşan illerin başında gelen ve kültür ırkı ayvanların yoğunlukla yetiştirildiği Aydın'da

yaşanan kaçak sperma soruşturması günün konusu haline geldi. Tohum desteklemeleri kapsamında Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'na ulaşan dosyaları inceleyen Bakanlık görevlileri birçok ineğin kaçak sperma ile döllendiğini ve kullanılan spermaların da ruhsatsız olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine dosyaları daha titiz inceleyen görevliler, Aydın il genelindeki bazı veterinerlerin piyasanın çok altında satılan bu ruhsatsız spermalarla inekleri döllediği tespit edildi.

Spermaların kaçak yollarla yurda sokularak piyasa değerinin oldukça altında bir fiyatla veteriner hekimlere satıldığı ve daha fazla para kazanma hevesi olan veterinerlerin de bu spermaları birçok çiftçinin ineğine aşıladıkları belirlendi. Bilinmeyen ve Bakanlık kayıtlarında bulunmayan boğa türlerine ait spermalarla döllenen inekleri için çiftçilerin desteklemelerden faydalanamayacağı belirtildi.

Bu arada yapılan soruşturma kapsamında Aydın il genelinde serbest çalışan 32 veteriner hekimin dölleme ruhsatının iptal edildiği belirtildi. Konunun soruşturma kapsamında olduğunu belirten Aydın tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını belirttiler.

Olayın ruhsat iptali olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yılmaz Özarslan, Aydın'da uygulaması durdurulan 32 veteriner hekimden birinin kendisi olduğunu belirterek "Firma henü prosedürleri yerine getirmeden, spermaları ülkemize getirmiş.

Bana göre gümrükten geçişine izin verilmemeliydi. Şu anda Bakanlık da presödürleri yerine getirmeye çalışıyor. Yapılan uygulama hayvan sağlığına zararlı birşey değil" diye konuştu.






http://haberler.com

Ekleme Tarihi
20.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Aydın da Kaçak Sperm Soruşturması
Link: Aydın'da Kaçak Sperm Soruşturması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız