Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakan Eroğlu: Bu sene 700 milyon fidan dikilmezse genel müdürü emekli ederim

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu sene 700 milyon fidan üreteceklerini söyledi. Eroğlu, “Bizim dönemimizde fidan sayısı 5 misli arttı. At, binicisine göre kişner. Eskiden 117 milyon adet fidan üretirken bu şu an 460 milyon adet oldu. Hedef 700 milyon fidan dikmek. Bu olmazsa orman genel müdürümü emekliye ayıracağım." dedi. Bakan Eroğlu'nun bu çıkışı salonda gülüşmelere sebep oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa, Bilecik ve Yalova'ya son 9 yıl içinde yapılan yatırımları, Bursa DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü'nde düzenlediği toplantısında anlattı. Daha önceki 49 yıllık dönemde toplam 2.5 milyar lira yatırım yapılan Bursa'ya kendi dönemlerinde 6 milyar lira civarında yatırım yapıldığını anlatan Bakan Eroğlu, Bursa'ya 1 milyar 303 milyon 500 bin, Bilecik'e 125 milyon 20 bin, Yalova'ya ise 7 milyon 788 bin liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Eroğlu, 67 bin 138 personeli bunan bakanlığın bütçesinin 11 milyar 852 milyon 65 bin lira bütçesi olduğunu ifade etti. 9 yılda yapılan 206 baraj 24 gölet, 179 sulama tesisi, 49 içme suyu temini tesisi, 643 taşkın koruma tesisi ve 27 ulaşım ve hizmet binası olmak üzere toplam bin 128 tesis yapıldığını anlatan Eroğlu, hizmete alınan bin 128 tesisle 11 milyon dekar araziyi suya kavuşturduklarını, 34 milyon kişiye AB standartlarında içme ve kullanma suyu temin edildiğini kaydetti.

700 MİLYON FİDAN ÜRETECEĞİZ

Her 7 kişiden 5'inin bakanlığın getirdiği suyu kullandığını anlatan Eroğlu şöyle devam etti: “Dünyada orman varlığı azalırken, ben gururla anlatıyorum, bizim orman varlığımız hem alan olarak, hem de odun serveti olarak artıyor. Hedefi olmayan kurum başarıya imza atamaz. İlk dört yılda (2008-2011) 1 milyon 928 bin hektar alanda çalışma yapıldı. Bizim dönemimizde fidan sayısı 5 misli arttı.

At binicisine göre kişner, Eskiden 117 milyon adet fidan üretirken bu şu an 460 milyon adet oldu. Hedef 700 milyon. Bu olmazsa orman genel müdürünü emekli edeceğim." Bakan Eroğlu'nun bu çıkışı salonda gülüşmelere sebep oldu.

ULUDAĞ BURSA’NINDIR

Uludağ'ın çok önemli olduğunu anlatan Eroğlu şöyle devam etti: "Sarıalan ile ilgili güzel bir proje hazırlandı. Biz Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ, Orman Bölge Müdürlüğü ve DSİ ile birlikte burayı sadece kış turizmine, yazın kongre ve ve sağlık turizmine de açmak istiyoruz. Hazırlıklar yapıldı, bundan sonra bazı kongreler burada yapılacak. Artık burası iyice ortaya çıksın. Büyükşehir ve valilikle çalışıyoruz.

Orada yıktığımız bir alandaki yeri ihale ettik. İkinci ve üçüncü alanları da ilan edeceğiz. İçine karışmıyoruz, dışı dört dörtlük olacak. Uludağ'ı layık olduğu yere taşıyacağız. Uludağ'ı Bursa'dan başka bir yere götürmemiz söz konusu değil. Uludağ Bursa'nındır."

Eroğlu, Bilecik'e ise son 9 yılda 125 milyon 20 bin liralık yatırım yapıldığını, bununla birlikte 58 bin 470 dekar tarım arazisinin suya kavuştuğunu söyledi. Eroğlu, Yalova'ya da 2003-2011 yılları arasında 7 milyon 788 bin liralık yatırım yapıldığını dile getirdi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
21.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bakan Eroğlu, Bu sene 700 milyon fidan dikilmezse genel müdürü emekli ederim
Link: Bakan Eroğlu: Bu sene 700 milyon fidan dikilmezse genel müdürü emekli ederim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız