Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
nestle bebek maması 

12 milyar dolarlık dev satış

İsviçreli gıda grubu Nestle, ABD'li ilaç üreticisi Pfizer'ın bebek maması üreten birimini 11.85 milyar dolara satın aldı. Diğer yandan piyasalar bu haftaya ilaç ve teknoloji dünyasından da önemli birleşme haberleriyle başladı.


Nestle bu şekilde, oldukça kârlı bir pazar olan bebek yiyecekleri alanında Fransız rakibi Danone ile yarışında elini güçlendirdi.

Nestle CEO'su Paul Bulcke, "Pfizer'ın güçlü markaları ve ürün gamı, başarıya odaklı çalışanları ve güçlü coğrafi varlığı ile gelişmekte olan ülkelerdeki yüzde 85'lik satış oranı bizim bebek yiyecekleri alanındaki varlığımızı sağlamlaştıracak" dedi.

Daha önce çıkan haberlerde Pfizer'ın bebek maması birimini 9 milyar dolara Nestle'ye satmaya hazır olduğu ifade edilmişti.

İLAÇ SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ BİRLEŞME

İngiltere merkezli ilaç devi AstraZeneca, ABD'li biyoteknoloji şirketi Ardea'yı 1.26 milyar dolara satın alıyor. İngiliz şirket bu şekilde, gut hastalığı tedavisinde ilaç portföyüne yeni markalar eklemiş oldu.

AstraZeneca'nın son dönemde birçok ilaç markasına yönelik ucuz markalarla yoğun bir rekabet içine girdiğinden ürün gamını güçlendirmek amacıyla böyle bir karar aldığı belirtildi.

VODAFONE'DAN 1.7 MİLYAR DOLARLIK SATIN ALMA

Satın alma ve birleşme alanında bir diğer haber de İngiltere'den geldi. Vodafone, İngiliz Cable & Wireless Worldwide şirketinim 1.68 milyar dolara satın alıyor. Vodafone bu hamleyle, kablosuz ağ alanındaki duruşunu güçlendirecek.


Vodafone CEO'su Vittorio Colao, "Cable & Wireless Worldwide'ın satın alınmasıyla birlikte, İngiltere telekomünikasyon piyasasında entegre bir oyuncu haline geldik ve İngiliz ve uluslararası operasyonlarımızda maliyetlerimizin azalacağına inanıyoruz" dedi.





http://www.hurriyet.com.tr

Ekleme Tarihi
23.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: 12 milyar dolarlık dev satış, nestle, vodafone, pfizer, Gıda; Ekonomi, Lojistik, Diğer Gıdalar, Yatırımlar, İş Geliştirme
Link: 12 milyar dolarlık dev satış




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız