Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 31 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Aydın’da 9 Gıda Firmasına 40 Bin TL. Ceza Kesildi! 

Aydın’da 9 Gıda Firmasına 40 Bin TL. Ceza Kesildi!

AYDIN (İHA) - Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetimlerde 9 işyerine 40 bin 537 TL ceza kesildi.


Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Mart ayı içerisinde 5179 sayılı “Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun” ve 5996 Sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” hükümleri doğrultusunda gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrolörlerince denetime tabi tutuldu.

Aydın genelinde toplam bin 288 adet gıda üretim yeri ve 9 bin 771 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri faaliyette bulunuyor. Mart ayında gıda üretim yerlerine toplam 115 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 563 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, Kalıntı İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve şikâyetlere istinaden gıda üretim yerlerinden 14 adet, satış ve toplu tüketim yerlerinden ise toplam 33 adet numune alındı.

Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda mevzuata uygun olmayan 4 adet işletmeye toplam 23 bin 914 TL idari para cezası kesildi. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan 9 adet işyerine ise toplam 16 bin 623 TL idari para cezası uygulandı.

TÜKETİCİ ŞİKAYETLERİ

ALO Gıda 174 hattına, Mart ayı içerisinde 33 adet şikâyet geldi. Yasal mevzuat doğrultusunda 18 adet şikayet sonlandırılırken, diğer şikayetlerle ilgili analiz sonuçları bekleniyor. Mart ayında yapılan denetimler sırasında mevzuata uygun olmayan 15 kilogram muhtelif gıda maddesi imha edildi.

Mart ayında gerçekleşen denetimlerle ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Gıda üretim ve tüketim yerlerinin yanı sıra sezon öncesi Kuşadası ve Didim’de İl ve İlçe Müdürlüğü ortaklaşa çalışarak açık olan 19 otel denetimi gerçekleştirilmiştir.

İlimizde faaliyette bulunan gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ait bilgiler ile yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgilerin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine kaydedilmesi işlemi devam etmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetleri, Gıda Kontrolör ve yardımcılarının oluşturduğu 124 kişilik denetim ekibiyle 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi. 

Ekleme Tarihi
23.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Aydın da 9 Gıda Firmasına 40 Bin TL Ceza Kesildi
Link: Aydın’da 9 Gıda Firmasına 40 Bin TL. Ceza Kesildi!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız