Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ziraat Bankası değişken kuponlu tahvil ve bono ihraç edecek

ANKARA (A.A) - Ziraat Bankası, 24-25-26 Nisan tarihlerinde değişken kuponlu tahvil ve bono ihraç edecek.

     Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Banka'nın 24-25-26 Nisan 2012 tarihlerinde 172 gün vadeli, 350 milyon lira nominal tutarlı banka bonosu ve 150 milyon lira nominal tutarlı 2 yıl vadeli 3 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli tahvil ihraç edeceği bildirildi.

     Ziraat Bankası bonosu ek getirisinin benzer vadedeki devlet tahvillerinin getirisi üzerine yüzde 0,50 olduğu belirtilen açıklamada, Ziraat Bankası tahvili ek getirisinin ise gösterge devlet tahvillerinin getirisi üzerine yüzde 1 olduğu duyuruldu.

    
     -Bono ikincil piyasada da alınıp satılabilecek-
    
     Bono ve tahvilin minimum satış tutarının kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda 100 lira nominal değerli olacağı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

     ''Minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları kurumsal yatırımcılarda bin lira ve katları, bireysel yatırımcılarda ise 5 lira ve katlarıdır. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem görecek olan Ziraat Bankası Bonosu'nun ikincil piyasada da alım-satımı mümkün olacaktır. Ziraat Bankası Bonosu/Tahvili; gelir vergisi stopaj oranlarının Hazine Bonosu ve Devlet Tahvili stopaj oranları ile eşit oranlara sahip olması (yüzde 10), mevduata göre yüzde 5 oranında vergi avantajı sağlaması, Hazine Bonosu ve Devlet Tahvilinin üzerine ek getiri verilmesi sayesinde müşterilerine daha yüksek getiri elde etme fırsatı sunmaktadır.''

     Banka tahvil ve bonolarının kaynak çeşitlendirilmesi ve kalitesinin artırılması konusunda bankalara önemli katkılar sağladığı belirtilen açıklamada, söz konusu tahvil ve bonoların yatırımcılar için alternatif bir yatırım aracı olarak değerlendirildiği kaydedildi.

     Açıklamada, talep toplama işlemlerinin Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım şubeleri, Ziraat Bankası ATM'leri, Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım İnternet Şubeleri ve 444 00 00 Ziraat Bankası Telefon Şubesi, 44 44 979 no'lu Ziraat Yatırım Danışma Hattı aracılığı ile kabul edileceği bildirildi.


Ekleme Tarihi
23.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Ziraat Bankası değişken kuponlu tahvil ve bono ihraç edecek
Link: Ziraat Bankası değişken kuponlu tahvil ve bono ihraç edecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız