Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım Kredi Kooperatifleri Aile Meclisi Toplantısı 

Tarım Kredi Kooperatifleri Aile Meclisi Toplantısı -Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Kutlu: ''Hayvancılık, sertifikalı tohumculuk ve basınçlı sulama sistemlerinde sıfır faizli kredi kullandırıyoruz. Diğerlerinde ise tek haneli faiz oranlarında kredi kullandırıyoruz'' 

KONYA (A.A) - Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, ''Hayvancılık, sertifikalı tohumculuk ve basınçlı sulama sistemlerinde sıfır faizli kredi kullandırıyoruz. Diğerlerinde ise tek haneli faiz oranlarında kredi kullandırıyoruz'' dedi.

     Kutlu, bir otelde düzenlenen Aile Meclisi Toplantısı'nda, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin sahibinin 1 milyon 100 bin çiftçi ortağı olduğunu söyledi.

     Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesinin Tarım Kredi Kooperatifleri olduğunu belirten Kutlu, ''Tarım Kredi Kooperatiflerinin misyonu, ortaklarımızın ve Türk çiftçisinin her türlü tarımsal ihtiyacını zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda sağlamak, ürünlerini pazarlamaktır. Türk tarımını, çevre ve doğaya saygılı, sürdürülebilir ve üretken sektör yapmaktır'' diye konuştu.

     Amaçlarının, Türk çiftçisine ve tarımına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Kutlu, şunları kaydetti:

     ''2001 krizi ülkemizi ve dolayısıyla kooperatifimizi de vurmuştu. Kooperatifimiz hizmet edemez duruma gelmişti. Dünya Bankası uzmanları Tarım Kredi Kooperatifleri'nin miadını doldurduğunu ve tasfiye edilmesi gerektiğini rapor etmişlerdi. O zaman bir ortağımıza en fazla 3 bin lira kredi kullandırabiliyorduk. Bugün bir ortağımıza 250 bin liraya kadar kredi kullandırabiliyoruz. O zamanlar kooperatifin faiz oranları yüzde 70 civarındaydı. Bugün faizler yüzde sıfır ile yüzde 9 arasında değişmektedir. Bu faizler insanın kanını emiyor, çiftçinin de kanını emiyor. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kriz oldu. Şükürler olsun bizi çok fazla etkilemedi. Bizi etkilemedi ama menfaatçiler de var. Bir dönem yılbaşında faizler tırmandı. Başbakanımız 'Faiz lobisine geçit vermem' dedi ve tekrar faizler normalleşmeye devam ediyor. Hayvancılık, sertifikalı tohumculuk ve basınçlı sulama sistemlerinde sıfır faizli kredi kullandırıyoruz. Diğerlerinde ise tek haneli faiz oranlarında kredi kullandırıyoruz.''

     Kutlu, önceki yıllarda kooperatifin bir ortağı öldüğünde kooperatif borcunun ailesinden tahsil edildiğini ve bunun da sıkıntı oluşturduğunu dile getirdi.

     Bu sıkıntıyı kredi hayat sigortasıyla çözmüş olduklarını anlatan Kutlu, ''Borcu varsa sigorta borcunu siliyor. Ayrıca eşine ve çocuklarına da tazminat ödüyor. Olağanüstü durumlarda afet olabiliyor. Ürününüzü sigortalatmazsanız bir afette bütün yatırımınız boşa gidiyor ancak sigorta yaptırırsanız sigorta bunu karşılıyor'' diye konuştu.

     Tarım Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Birliği Müdürü İsmail Ezgin ise bölge birliği faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

     Toplantıya, Konya'nın yanı sıra Karaman, Aksaray ve Niğde'den çiftçiler katıldı.

Ekleme Tarihi
25.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarım Kredi Kooperatifleri Aile Meclisi Toplantısı
Link: Tarım Kredi Kooperatifleri Aile Meclisi Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız