Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
AOÇ, 86 yıl sonra Gazi Orman Çiftliği adını tescil ettirdi 

AOÇ, 86 yıl sonra ''Gazi Orman Çiftliği'' adını tescil ettirdi.

''Gazi Orman Çiftliği'' adıyla 1925 yılında kurulan kurulan AOÇ, Türk Patent Enstitüsü'ne yaptığı başvuru sonucu, 7 Ocak 2011 itibarıyla bu adını marka olarak 10 yıl süreyle tescil ettirdi


ANKARA (A.A) - Zeynep Akyıl - Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), 86 yıl sonra ''Gazi Orman Çiftliği'' adını marka olarak tescil ettirdi.

Atatürk tarafından 1925 yılında ''Gazi Orman Çiftliği'' adıyla kurulan AOÇ, Türk Patent Enstitüsü'ne 7 Ocak 2011 tarihinde marka tescil başvurusunda bulundu.

AOÇ'nin marka tescil talebini değerlendiren Türk Patent Enstitüsü, Markaların Korunması Hakkında 556 sayılı Kanunun Hükmünde Kararnameye göre, AOÇ'nin başvuru tarihi 7 Ocak 2011 tarihinden itibaren 10 yıl müddetle, 13 Mart 2012 tarihinde ''Gazi Orman Çiftliği'' markasını tescil etti.

''Gazi Çiftliği'' markası için de aynı tarihte tescil başvurusunda bulunan AOÇ'nin söz konusu başvuru talebi de 21 Mart 2012 tarihinde, başvuru tarihi 7 Ocak 2011'den itibaren 10 yıl süreyle tescili uygun bulundu.

AOÇ'nin ''Çiftlik'' ile ''Atatürk Orman Çiftliği'' marka tescil başvuruları da 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2009 yılında tescil edilmişti.

Gazi Orman Çiftliği adıyla 1925 yılında kurulan AOÇ, 1938-1950 yılları arasında Devlet Ziraat İşletmesi Kurumu, 1950 yılında da Devlet Üretme Çiftlikleri adıyla faaliyetlerini sürdürmüştü.

Çiftliğe daha dinamik bir kimlik kazandırmak ve kuruluş amaçları da göz önünde bulundurularak çok yönlü bir bünyeye kavuşturulmasını ve kendisine özgü ekonomik bir varlık olarak yaşamını sürdürmesini sağlamak için Türkiye büyük Millet Meclisi'ne bir yasa tasarısı sevk edilmiş ve 1 Nisan 1950 tarihinde yürürlüğe giren 5659 sayılı Kanun ile çiftliğin adı kurucusu Atatürk'ün adı verilerek ''Atatürk Orman Çiftliği'' olarak değiştirilmişti. 

Ekleme Tarihi
27.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: AOÇ, 86 yıl sonra Gazi Orman Çiftliği adını tescil ettirdi
Link: AOÇ, 86 yıl sonra ''Gazi Orman Çiftliği'' adını tescil ettirdi.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız