Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
En Acı Yarışma 

En Acı Yarışma

ANTALYA (İHA) - Kumluca Belediyesi'nin organize ettiği 13. Tarım ve Seracılık Festivalinde En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması düzenlendi. Yarışmaya evde annesinin yaptığı 'Cin biberi' ile hazırlanan Murat Kığılı, 5 dakika içerisinde 220 gram acı sivri biber ve 1 kilo domates yiyerek birinci oldu.
 
Kumluca ilçesinde düzenlenen 13. Tarım ve Seracılık Festivali, renkli görüntülere sahne oluyor. Geçen günlerde domates güreşinin yapıldığı ilçede bu kez En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması düzenlendi. İkisi kadın 13 yarışmacının katıldığı etkinlikte, her yarışmacıya bir kasa dolusu acı sivri biber ve 1 kilo domates verildi. Yarışma öncesi kasalar tek tek tartılarak ağırlıkları ölçüldü. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın başlattığı yarışmada, katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.

5 dakika içerisinde 1 kilo domatesin tamamının bitmesi ve yanında en fazla acı sivri biberin yenmesinin istendiği yarışmada, 13 katılımcı kıyasıya yarıştı. Biberleri üçer üçer yiyen yarışmada kadınların erkekler kadar iddialı oldukları gözden kaçmadı. Ayrıca yarışmada en büyük ilgiyi 'Pala' diye tezahüratlar yapılan Cemal Aydoğan gördü.

5 dakika içerisinde 1 kilo domates ve 220 gram acı sivri biber yiyen Murat Kığılı birinci olurken, 1 kilogram domates ve 180 gram acı sivri biber yiyen Tacettin Şeran ikinci, yarışma öncesi de iddialı olduğunu söyleyen Havva Avşar ise 1 kilo domates 140 gram acı sivri biber yiyerek üçüncü oldu.
 
Yarışmada birinci olan Kığılı'ya Belediye Başkanı Çetinkaya, 1 adet Cumhuriyet altını hediye etti. Yarışmaya evde annesinin yaptığı 'cin biberi' yiyerek hazırlandığını belirten Kığılı, şöyle konuştu: "Acıyı çok seviyorum. Bir insan için yemek yemek neyse benim içinde acı yemek aynı. Cin biberi olsaydı daha fazla yerdim. Kalan biberi de eve götürüp yiyeceğim" 

Ekleme Tarihi
27.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: En Acı Yarışma
Link: En Acı Yarışma




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız