Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Şekerbank tarım kredilerinde bu yıl yüzde 50 artış hedefliyor 

Şekerbank tarım kredilerinde bu yıl yüzde 50 artış hedefliyor
 
Geçen yıl Şekerbank tarım kredileri hacminin yüzde 50 arttığını belirten Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, bu yıl da tarım kredilerinde aynı oranda bir artış öngördüklerini açıkladı.


Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız tarım bankacılığın Şekerbank'ın DNA'sında olduğunu vurgulayarak bankanın toplam kredi hacminin yarısını esnaf, çiftçi, küçük ve orta boy işletmeler için kullandırılan kredilerin oluşturduğunu söyledi. Bu kapsamda, 360 bin küçük işletme ve esnaf, 200 bin çiftçi olmak üzere toplam 560 bin müşterilerinin bulunduğunu belirten Yıldız, 'Şekerbank'ın kendi nakit kredi portföyü içerisinde tarım kredilerinin payı yüzde 7,2. 2011'de Şekerbank tarım kredilerinin hacmi yüzde 50 arttı. Üreteni destekleme vizyonumuz çerçevesinde, bu yıl da tarım kredilerinde aynı oranda bir artış öngörüyoruz' dedi.
Halit Haydar Yıldız, Şekerbank'ın 59 yıl önce şeker pancarı üreticilerinin finansal ihtiyaçlarını karşılamak için kurulduğunu vurgulayarak, 'Tarım bankacılığı bizim DNA'mızda var. 59 yıl önce böyle bir amaç çerçevesinde üreticilerimize destek olan bir banka olarak her geçen gün kendimizi bu alanda geliştirmek, üretene uygun koşullarla finansal destek vermek, bizim görevimiz' dedi.

HASAT KARTI SİGORTALADI
 
Bu yıl, Türkiye'nin çiftçiye özel ilk ticari kart ürünü olan Hasat Kart'a tarım sigortası ödeme özelliğini eklediklerin ifade eden Halit Haydar Yıldız, hasat zamanı tahsil ederek tarım sigortası kapsamında kullanılacak kredilerde yüzde 20 oranında faiz indirimi sağladıklarını dile getirdi. Banka, 55 il, 91 ilçe ile 1.300 köyü ziyaret ederek 40 bin çiftçiye tarım sigortasının önemini anlattı.

Çiftçiye enerji tasarrufunu öğretti
 
EKOkredi Tarım ürünüyle, bugüne kadar 2000'e yakın çiftçiyi ve üreticiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdıklarını belirten Yıldız, 20 milyon TL'ye yakın kaynak kullandırdıklarını söyledi. Bu ürün çiftçilerin, seraların yalıtımı, sulama kuyuları için güneş panellerinin kurulması ihtiyacını karşılıyor.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Şekerbank tarım kredilerinde bu yıl yüzde 50 artış hedefliyor
Link: Şekerbank tarım kredilerinde bu yıl yüzde 50 artış hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız