Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mehmet Özdemir, Neslimizin Geleceğini Düşünmeliyiz 

ÖZDEMİR: “NESLİMİZİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNMELİYİZ”

AYDIN (İHA) - TEMA Vakfı Aydın il temsilcisi Mehmet Özdemir, çevre konusunda dünyada ve ülkemizde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Ormanların torunlarının emaneti olduğuna değinen Özdemir 2 B konusunda TEMA’nın dikkate alınmadığını belirtti.


“DÜNYAYI YAŞAMAK İÇİN ZOR HALE GETİRİYORUZ”

Özdemir yaptığı açıklamada son günlerde dünya genelinde, ekolojik bir felaket yada felakete sebep olacak bir uygulamayla karşılaşmadıkları bir günün olmadığını ifade etti. İklimin değiştiğini belirten Özdemir, “kutuplardaki buzullar eriyor, ormanlar yok oluyor, tarım alanları azalıyor, toprak, su, hava, denizler kirleniyor, ya sıcaktan kavruluyor, ya da üşüyoruz. Sel, taşkın, hortum, kasırga gibi felaketler artıyor. Daha önce hiç olmadığı kadar gıda üretirken açlık yaygınlaşıyor. Kısaca dünyayı yaşamak için zor bir hale getiriyoruz”dedi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun 2010 yılı verilerine göre, dünyada 925 milyon insan açlık çektiğini dile getiren Özdemir, “İklim değişikliğinin sonucu olarak önümüzdeki 70 yılda 600 milyon insanın bu sayıya ekleneceği, 7 milyarı geçen dünya nüfusunun 2050 yılında 9 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Su her geçen gün azalıyor. 20 yıl içinde dünya rezervleri dünyadaki talebin yüzde 60’ını karşılayabilecek. Suyun yapısını bozan, çevreyi kirleten, tarımsal üretimi etkileyen termik santralar, çevreye duyarlı önlemlerin alınıp, titizlikle takip edilmeyen jeotermal yatırımlarının sayısı hızla artıyor” diye konuştu.
 
Dünyadaki ve ülkemizdeki durumunun ortada iken 2A düzenlemesiyle orman alanlarının araziye dönüştürülmesinin yolunun açıldığına işaret eden Özdemir sözlerini şöyle tamamladı:”TEMA Vakfı olarak; “2B, 2A orman alanları konusunda, akla, insanlığa, bilime, ekolojiye uygun, adalet duygusunun kazanacağı çözümler önerdik. İşgalcilere ecri misil, süreli mülkiyet uygulanabilir, orman bir ekosistemdir, ağaçlar kesilmekle orman ortadan kalkmaz, insanlar elini çekse doğa kendini yeniler, ağaçları keserek ekosistemi bozarsınız, en sonunda sistem çöker dedik. Çözüm için temel anlayış, işgali hukukileştirmek değil, ormanlarımızı korumak olmalıdır. Orman kaynak değil, torunlarımızın emaneti ve onlara devredeceğimiz varlıklarımızdır dedik ama dikkate alınmadı.Dilerim gelecek nesiller bizleri bağışlar”

Ekleme Tarihi
30.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Mehmet Özdemir, Neslimizin Geleceğini Düşünmeliyiz
Link: Özdemir: Neslimizin Geleceğini Düşünmeliyiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız