Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ankara’da Saanen keçisi yetiştiriciliği gelişiyor


Ankara’da Saanen keçisi yetiştiriciliği gelişiyorKızılcahamam Kaymakamlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında hayata geçirilen saanen keçisi yetiştiriciliği, meyvelerini vermeye başladı.

Kızılcahamam Kaymakamlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında hayata geçirilen saanen keçisi yetiştiriciliği, meyvelerini vermeye başladı.
Çanakkale’nin Ezine ve Bayramiç ilçelerinden getirilerek Kızılcahamam’a bağlı 20 köyden 30 yetiştiriciye dağıtılan saanen teke ve keçileri, yöreye uyum sağladı.
Ankara İl Özel İdaresi bütçesiyle alınıp çiftçi başına 10’ar tane dağıtılan 300 baş damızlık saanen keçisi, yavru sayısını artırmaya devam ediyor.
 
Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında Kızılcahamam’a bağlı köylerde görev yapan veteriner hekim Gamze Yurdakul, 2 yıldır başarıyla sürdürülen proje hakkında bilgi verdi.
 
Bu yıl sert ve uzun bir kış yaşanmasına rağmen hayvanların yöreye uyum sağladığını ve yavru vermeye devam ettiğini belirten veteriner hekim Yurdakul, projeden herkesin faydalanmasını sağlayarak yörede bir sürü oluşturmayı amaçladıklarını bildirdi.
TARGEL personeli olarak köylerde projenin uygulanma aşamasını takip eden Gamze Yurdakul, saanen keçisi dağıtımında hangi kriterlere dikkat ettiklerini de anlattı.
 
Projeden faydalanarak 1’i teke 9’u saanen keçisi olmak üzere 10 hayvan alan Doymuşören köyünden çiftçi Yasin Erden ise, yavrularla birlikte hayvan sayısını 19’a çıkardığını söyledi.
 
Saanen keçisi yetiştiriciliğine özel bir merakının olduğunu dile getiren Erden, hayvan sayısını artırmak için çalıştığını dile getirdi.
Yasin Erden, TARGEL Projesi kapsamında köylerinde görev yapan veteriner hekim Gamze Yurdakul’un kendilerine hayvancılıkla ilgili her konuda destek olduğuna da değindi.
 
 
 
 
 
 
http://www.tarimtv.gov.tr/ 

Ekleme Tarihi
30.04.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Ankarada Saanen keçisi yetiştiriciliği gelişiyor
Link: Ankara’da Saanen keçisi yetiştiriciliği gelişiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız