Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Silifkeliler altın çilekli dondurmayı beğendi 

Silifkeliler altın çilekli dondurmayı beğendi

MERSİN (CİHAN)- Mersin'in Silifke ilçesi, yeni sezona yeni dondurma türü ile giriyor. Silifke'de bir iş yeri, yer kirazı (altın çilek)’nın yoğurdundan sonra 'Yer kirazı dondurması' üretti. Vatandaşlara tanıtım için dağıtılan yer kirazı dondurması beğenildi.


Anavatanı Güney Amerika olan ve C, B1, B2, B3, karoten vitamin ve mineralleri açısından zengin bir meyve olan yer kirazının sağlık açısından son derece yararlı olduğu biliniyor. Eski AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'in girişimleri sonucu alternatif ürün olarak ilk olarak Peru'dan ilçeye getirilen yer kirazı, Silifke, Atakent ve Kapızlı’da deneme amaçlı üretimine başlandı. Olumlu sonuç alınması üzerine çiftçilerin dikkatini çeken yer kirazı meyvesi, yoğurdundan sonra şimdi de dondurması yapıldı. Meyveleri taze olarak tüketilebilen ve kullanım alanı oldukça geniş olan yer kirazının sahip olduğu aroma ve mayhoş tattan dolayı pastacılıkta, sos ve marmelat yapımında, meyve salatalarında ve tatlılarda kullanılıyor. Vitamini, lezzeti ve aroması sebebiyle dondurması da yapılan yer kirazı Silifkelileri serinletiyor.

        Özkaymak Pastaneleri, ürettiği yer kirazlı dondurmayı Silifke'de Turizm Haftası açılışında öğrencilere ve öğretmenlere ücretsiz dağıttı. Nefis bir lezzeti olduğunu belirten öğrenci, öğretmenler ve vatandaşlar, değişik bir lezzet olduğunu ve çok beğendiklerini ifade ettiler.

        Özkaymak Pastanelesi sahibi Nurettin Çapar, yer kirazı meyvesinin Silifke yöresinde bolca yetiştirildiğini ve her yıl kendilerinin yeni bir meyveyi dondurma haline getirdiklerini, bu yıl da yer kirazı dondurmasını denediklerini ifade etti.
Dondurmayı tadan vatandaşların beğendiğine dikkat çeken Çapar, “Bu yaz bol bol yer kirazı dondurması satacak gibiyiz. Zira ilk olmasına rağmen herkesten olumlu tepki aldık. İlk tadanlar biraz tedirgin olsa da, dondurmayı tükettikten sonra çok beğendiklerini söylüyorlar. Tadı damağında kalanlar ise ikinciyi talep ediyorlar. Dondurmamız süt, şeker, salep ve doğal meyveden oluşuyor. Herkese rahatlıkla tavsiye ediyoruz.” dedi.

        Yer kirazının dondurmasının da çok güzel olduğunu aktaran Çapar, "Tüketenlere sorduğumuzda hiç olumsuz bir cevap almadık. Herkes beğeniyor. Biz de Mut ve Anamur ilçeleri dahil bütün şubelerimize dağıtıyoruz. Yeni sezona yeni bir dondurma türü ile girdik. Tahminimizin üzerinde rağbet gören yeni ürün dondurma hem bu sezonki satışlarımızı artıracak, hem de sıkıntılı bir süreç yaşayan üreticilerimiz için de iyi bir gelir kapısı olacak.” diye konuştu.

        'Altın çilek dondurması yiyelim genç kalalım, altın çilek dondurması yiyelim dinç ve güzel olalım' diyen yer kirazı üreticisi Resul Saygılı, geçen yıl yoğurdunu yaptıklarını, bu yıl ise dondurmasını denediklerini kaydetti. Yer kirazı dondurmasının meyve ile aynı tadı olduğunu, bir değişiklik olmadığını anlatan Saygılı, 'Dondurmanın gerçeğinden bir farkı yok. Dondurmada meyvesinin tadı aynı, çok nefis, tatlı bir meyve dondurması. Rağbet görmesi sıkıntılı bir süreç geçiren biz üreticiler için de yeni bir gelir kaynağı ve iyi bir moral olacak." şeklinde konuştu. CİHAN
 
 

Ekleme Tarihi
01.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Silifkeliler altın çilekli dondurmayı beğendi
Link: Silifkeliler altın çilekli dondurmayı beğendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız