Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Süs bitkilerinde 10 milyon dolarlık ihracat -Antalya Süt Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bağdatlıoğlu: -''Bu ay ihracat rakamları 10 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti''

ANTALYA (A.A) - Antalya Süt Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Nisan ayında süs bitkilerinden 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi.

     Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yılın ilk 3 ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesinden olumsuz etkilenen süt bitkileri ihracatının, baharın gelmesiyle yeniden hareketlendiğini kaydetti.

     Geçen yılın Nisan ayına göre bu yıl bu sektörde yüzde 8 oranında artış sağlandığını ifade eden Bağdatlıoğlu, ''Bu ay ihracat rakamları 10 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu artış 100 milyon dolarlık yıl sonu hedefini yakalama açısından bizim için iyi bir moral oldu'' dedi.

     Önemli ihracat pazarlarından Almanya'ya 1 milyon 511 bin dolarlık ihracatın gerçekleştiğine işaret eden Bağdatlıoğlu, Irak'a 1 milyon 241 bin dolar, lale ülkesi Hollanda'ya 1 milyon 229 bin dolar, İngiltere'ye 1 milyon 130 bin dolar, Azeybaycan'a da 1 milyon 150 bin dolarlık satış gerçekleştiğini kaydetti.

 

Ekleme Tarihi
02.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Süs bitkilerinde 10 milyon dolarlık ihracat
Link: Süs bitkilerinde 10 milyon dolarlık ihracat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız