Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Organik ürünler borsası kurulacak


1. KOP Bölgesi Organik Tarım Panelinde konuşan Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı M. Uğur Kaleli, Organik Ürünler Borsası kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.



1. KOP Bölgesi Organik Tarım Panelinde konuşan Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı M. Uğur Kaleli, Organik Ürünler Borsası kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
 
KTB, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu'nca 1. KOP Bölgesi Organik Tarım Paneli düzenlendi. Panelin açılışında konuşan KTB Başkanı M. Uğur Kaleli, Türkiye'de gıda sektörü ve sanayinin geliştiğini, yeni uygulamaya konulan 90 yönetmelikle yeni bir gıda güvenliği sisteminin kurulduğunu belirtti.
 
Bununla paralel olarak dünyada organik tarımın gelişme kaydettiğini ifade eden Kaleli, Konya'ya Organik Ürünler Borsası kurulacaklarını açıkladı.
 
Kaleli, “Dünyada şu anda 60 milyar dolarlık organik tarım pazarı var. Dünyada bu trend yükseliyor. Birkaç yıl içinde en az 100 milyar dolarlık bir pazara ulaşması bekleniyor. 2011 yılında 300 milyon dolarlık organik ürün ihracatı gerçekleştiren Türk organik sektörü, 2023 yılında 2,5 milyar dolar ihracat hedefi belirledi. Organik tarımdaki taleple ilgili Türkiye'de 1 milyon hektar alanda hali hazırda potansiyel bulunuyor. Tarım sektöründe dünyadaki 7. büyük güce sahip ülkemizin, yapılacak çalışmalarla bu alanı artırma imkanı vardır. Bunu sadece yatırımla değil; işleme, paketleme, pazarlama ağı ile de güçlendirmeliyiz. Organik tarıma ilgi duyan işletme sayısını arttırabilirsek, organik üretimi de artırmış oluruz. Aynı zamanda bu sektörde çalışanların gelirini de artacaktır. Bölgede 213 köyde uygulanan organik tarımı daha arttırmak için, Konya Ticaret Borsası olarak stratejik planımız dahilinde, Organik Ürünler Borsası için çalışmalarımızı başlattık. Yasaların izin verdiği en kısa zamanda hizmet vereceğiz” dedi.
 
KOP İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu ise konuşmasında, Konya bölgesinde ilgili kurumların öncülüğünde organik tarım hamlesi başladığını kaydetti. Bu hamlenin başlangıçta amatör bir çalışma olduğunu ancak ilerleyen dönemlerde konuyla ilgili seri toplantılar yapıldığını ifade eden Babaoğlu, “Bu toplantılarda biz özellikle KOP tarım eylem planı yaptık. Konya ilinde tarım camiasının bir araya gelerek yaptığı bir başarıydı. Bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Organik ürünler borsası kurulacak
Link: Organik ürünler borsası kurulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız