Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yozgat’ta sel suları 10 bin dekar ekili tarım alanına zarar verdi

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent beldesinde, şiddetli yağmur ve dolunun ardından gelen sel suları 10 bin dekarlık ekili alanda maddi hasara yol açtı. Sel suları yüzünden birçok ev sular altında kaldı, onlarca hayvan telef oldu. 

Nisan ayının kurak geçmesi dolayısıyla geçen haftadan beri yağmur duasına çıkan Boğazlıyanlılar, bugün şiddetli yağmurun etkisinde kaldı. Öğle saatlerinde başlayan yağmur ve dolu, Ovakent beldesinde sele dönüşünce yaklaşık 10 bin dekar ekili alan sular altında kaldı.

Onlarca büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu. Sel sebebiyle Boğazlıyan - Ovakent yolu bir süre trafiğe kapandı.

Vahit Coşkun isimli çiftçi, "Büyükbaş hayvanlarımı yemliyordum. Aniden başlayan yağmur suları sele dönüşünce 10 koyun ve kuzu sele kapılıp telef oldu” dedi. Çiftçi Hasan Aydın, "4 saat yağmur yağdı. Yolumuz ulaşıma kapandı. Çiftçi zor durumda kaldı. Pancar ve ekinler anormal şekilde zarar gördü.

Zarar tespitinin yapılmasını istiyoruz. Allah beterinden saklasın, Ovakentli şu anda zor durumda" diye konuştu. Yalçın Dönmez ise, kendisine ait 100 dekar ekili alanın sel suları altında kaldığını ifade ederek, "Sadece pancar ekmek için 35 bin lira harcamıştım. Şimdi ise bu alan tamamen sular altında kaldı" şeklinde konuştu.

Ovakent beldesine gelerek incelemelerde bulunan Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık, "Mevsim kurak geçiyordu. Çiftçide yoğun bir yağmur duası içerisine girmişti. Fakat fazla yağış olunca zarar verdi. Can kaybı yok ama mal kaybı oldu. Özellikle şeker pancarı ekili alanlar hasar gördü. Hasar tespit için çalışmalar başladı.

Elektrik kesilmişti, yol kapanmıştı. Sevindirici olan can kaybının olmamasıdır" dedi. Ovakent Belediye Başkanı Ethem Murat ise, "15 kilometre uzunluğunda 500 metre genişliğinde bir alan olmak üzere 10 bin dekarın üzerinde ekili alan zarar gördü. Yol kapalı olduğu için biz de gidemedik, 2 saat bekledik" açıklamasını yaptı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yozgat’ta sel suları 10 bin dekar ekili tarım alanına zarar verdi
Link: Yozgat’ta sel suları 10 bin dekar ekili tarım alanına zarar verdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız