Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Osmancık 

OSMANCIK'TA ÇELTİK KONFERANSI 

ÇORUM (İHA) - Çorum Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu tarafından "Çeltik Tarımında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulunu konferans düzenlendi.


Osmancık Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansı Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Garnizon Komutanı Levent Öztürk, Belediye Başkan Vekili Erkan Kanıtemiz, Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu, Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Oğuzhan Serhat Kıvrak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erhan Yüksek, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Osmancık Ziraat Odası Başkanı Zerat Zeytinli ve çeltik üreticileri izledi.
 
Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Oğuzhan Serhat Kıvrak, üniversite olarak yerel halka hizmet vermeyi vizyon edindiklerini söyledi.
Temel tarımı çeltik olan Osmancık ilçesinde çeltik üreticilerini bilgilendirmek amacı ile bu konferansı düzenlediklerini belirten Kıvrak; "İlçemizin dört bir yanının çeltik arazileri ile çevrili olması ve çevre ilçelerimizin de çeltik tarımı ile uğraşması nedeniyle böyle bir faaliyeti gerçekleştirmeyi uygun bulduk. Özellikle de çeltik tarımının hazırlıklarının başladığı bu günlerde değerli çeltik üreticilerimize tarımdaki yenilikleri ve değişimleri bir uzman ağzından anlatmak istedik" dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan ise üniversitelerin artık eğitimin dışında insan hayatının her alanında yer aldığını söyledi.

Hitit Üniversitesi olarak yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi için Çorum'un ilçelerine özgü alanlarda özel çalışmalar yaptıklarını kaydeden Alkan, Osmancık ilçesinde de çeltik tarımının modern şartlarda gerçekleştirilmesi ve verimliliğin artırılması konularında çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Rektör Alkan ilçede çeltik tarımının geliştirilmesi için hazırlanacak her türlü projeye Hitit Üniversitesi olarak destek vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Daha sonra Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Çeltik Bölüm Başkanı Dr. Halil Sürek "Çeltik Tarımında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulunu konferansını verdi.

Ekleme Tarihi
04.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Osmancık ta Çeltik Konferansı
Link: Osmancık'ta Çeltik Konferansı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız