Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
domates 

Domates fiyatlarını Rusya'ya ihracat yükseltti
 
TÜRKİYE Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkanı Yüksel Tavşan, domates fiyatlarını Rusya’ya yapılan ihracaatın yükselttiğini söyledi.


Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinden yüksek seyretmesinin tüketimi artırdığını kaydeden Yüksel Tavşan şu bilgileri verdi: ”Yaz aylarında en çok tüketilen sebze domatestir. Hava sıcaklıkları mevsim ortalamasından fazla olunca iç tüketim arttı. Rusya da, şu anda geçen yıllara göre daha fazla miktarda bizden domates satın alıyor. Bir çok ülkeye de domates ihraç ediliyor ama en çok talep Rusya’dan geliyor. Sonuç olarak üretim, tüketimi karşılamıyor. Buna Rusya’nın aşırı alımı da eklenince fiyatlar haliyle yükseliyor. Domates fiyatlarını Rusya yükseltti.”


DİĞER SEBZELERDE UCUZLUK ERKEN BAŞLADI

Domates dışındaki sebzeler salatalık, kabak, patlıcan, marul, çilek, biber ve ıspanak fiyatlarının ise, üretimin artması nedeniyle hızla düşmeye başladığını belirten Tavşan şunları söyledi: ”Domates fiyatları kısa bir süre daha yüksek kalabilir. Tarla üretimi başlayınca fiyatlar düşer. Toptancı hallerinde domates dışında tüm sebze fiyatları çok ucuz. Üretici salatalığı 10 kuruşa satıyor. Domates dışında sebzelerde yaz ucuzluğu erken başladı.”

NİSAN AYININ ZAM ŞAMPİYONU DOMATES

Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) verilerine göre, Nisan ayında en yüksek fiyat artışı TÜFE’de yüzde 44.06 ile domateste olurken, en fazla fiyat düşüşü yüzde 36.01 ile salatalıkta, yüzde 35.94 ile yeşil soğanda, yüzde 35.89 ile sivri biberde, yüzde 34.38 ile marulda, yüzde 23.34 ile kabakta, yüzde 18.61 ile patlıcanda oldu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Domates fiyatlarını Rusyaya ihracat yükseltti
Link: Domates fiyatlarını Rusya'ya ihracat yükseltti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız