Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Domates, Üreticinin Gözdesi Oldu 

Domates, Üreticinin Gözdesi Oldu 
 
KÜTAHYA (İHA) - Nisan ayının zam şampiyonu domates, tüketiciyi üzerken, üreticinin ise yüzünü güldürdü.

Kütahya Simav 4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Keldi, Antalya'da hâlde kilogramı 1.5 TL'den alıcı bulan sera domatesinin, Simav'da kilogramı 3.5 TL'den alıcı bulduğunu bildirdi. Rengi, aroması, iriliği, yola dayanıklılığı ve 40 günlük bozulmama garantisi nedeniyle Simav Eynal Domatesi'nin fiyatının emsallerine göre yüksek olduğunu ifade eden Başkan Keldi, "Simav'daki seralarda domates üretiminde hiçbir arkadaşımız zirai ilaç kullanmıyor. Tamamen organik bir üretim yapılıyor. Bizim domatesimiz buzdolabına konulmadan, açıkta tam 40 gün bozulmadan dayanabiliyor. Fiyatının yüksek olmasının en büyük sebeplerinden birisi de hormonsuz üretiminden kaynaklanıyor" dedi.

Ürünlerini Eskişehir ve Bursa gibi illere gönderdiklerini ifade eden Başkan Keldi, "Talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Şu anda 400 dönümlük kapalı bir alanda jeotermal enerji kullanarak üretim yapıyoruz. Satışa sunulduğu illerde tüketicinin birinci tercihi olan ürünlerimize talep her geçen gün artıyor. Ancak biz kısıtlı üretim alanı yüzünden bu talepleri karşılayamıyoruz. Belediye Başkanımız söz verdi, üretim alanımızı 600 dekara çıkarmak istiyoruz. Üretim alanımız arttığı takdirde tüketicinin birinci tercihi olan hormonsuz ürünlerimizi diğer büyük illerde de tüketicinin hizmetine sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Üretici İsmail Karağaç, "Tüketici domatesimizin fiyatına bakmıyor. Çünkü bizim ürünlerimizin lezzeti ve diğer özellikleri emsallerine göre çok farklı. Ayrıca yüksek fiyatı yüzümüzü güldürüyor" dedi.

Üretici Hafize Aydar, "Ürünlerimiz büyük ilgi görüyor. Toptan sattığımız gibi yoldan gelip geçenlere de perakende olarak satış yapıyoruz. Kilosunu 3.5 TL'den sattığımız domateslerimiz birinci sınıf. Kontrollerini ziraat mühendisleri yapıyor. Fiyatının yüksek olması üretici olarak bizi memnun ediyor" ifadelerini kullandı.

Üretici Mehmet Gündüz, "Simav Eynal domatesini alan da memnun, satan da memnun" dedi.

Ekleme Tarihi
08.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Domates, Üreticinin Gözdesi Oldu
Link: Domates, Üreticinin Gözdesi Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız