Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Muğla’da kayın mantarının ilk hasadı yapıldı 

Muğla’da kayın mantarının ilk hasadı yapıldı

Muğla İl Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce, tütüne alternatif ürünler çerçevesinde iki yıl önce başlatılan kayın mantarı üretiminde başarılı sonuçlar alınıyor. Muğla ve çevresindeki 10 bölgede, yaklaşık 20 üretici kayın mantarı üretimi yapıyor.


Merkez ilçeye bağlı Yerkesik beldesindeki deneme üretimlerinin ilk hasadı, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Songül Topal tarafından yapıldı. Yerkesik Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Çamlıbel ve Sadi Karabulut, hasattan önce çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vatandaşlara kayın mantarı ve diğer alternatif ürünleri yetiştirme çağrısında bulunarak, kendilerine destek ve katkı sağlayan İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yerkesik Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Kayın mantarı alıcısı olan Yaprak Mantar şirketinin temsilcisi Mehmet Konukçu ise kayın mantarının pazar sıkıntısı olmadığını belirterek, hiç tereddüt etmeden üretimine geçilebileceğini ve alımların nakitle yapıldığını kaydetti. İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Topal da bölgede kayın mantarının üretiminin giderek yaygınlaştığını belirterek, “Yerkesik beldesinde başlattığımız üretim çalışmalarında başarılı sonuçlar aldık. Önümüzdeki dönemlerde üretim kapasitesi ve üretici sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Kayın mantarı, özellikle dar arazisi bulunan bölgelerde üretim için son derece elverişli ve pazarlama sorunu yok. Başta turizm bölgeleri olmak üzere son dönemlerde restoranlarda ve marketlerde aranan bir gıda maddesi. Talep giderek artıyor. Küçük arazisi olan vatandaşlar, tütüne alternatif ürün olarak küçük kapalı mekânlarında bile bu mantarın üretimini yapabilir. Kayın mantarı üretimi katma değeri yüksek, işçiliği az ve herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek bir iş. Biz müdürlük olarak üretim öncesi, üretim aşaması ve hasat zamanına kadar her türlü desteği sağlıyoruz. Yerkesik’te üretim yapan vatandaşlarımızı kutluyorum. Bölgeye hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli şekillerde pişirilen kayın mantarları ikram edildi. Daha sonra kooperatifin ilk hasadı, Songül Topal tarafından yapıldı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
08.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Muğla, kayın mantarının ilk hasadı yapıldı
Link: Muğla’da kayın mantarının ilk hasadı yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız