Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karadeniz Bölgesi’nin En Büyük Blok Çiçek Serası Hizmete Girdi 

Karadeniz Bölgesi’nin En Büyük Blok Çiçek Serası Hizmete Girdi

SAMSUN (İHA) - Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Karpuzlu köyünde, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük blok çiçek serası törenle hizmete girdi.


İlçeye bağlı Karpuzlu köyünde 1986 yılında ilk defa kesme çiçekçiliğe başlayan Bayram Ali Ayfer, kurduğu 4 bin dönümlük sera hakkında bilgi verdi. Devletten hiç katkı almadan kendi öz sermayesiyle Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ısıtmalı blok serasını oluşturduğunu; gül, karanfil, gerbera çiçeği olmak üzere yılın 12 ayında üretim yapabileceklerini belirten Ayfer, “Şimdilik iç piyasa için üretim yapıyorum.

Mevcut serama ek olarak 4 bin metrekare daha sera kurmam gerekiyor. Ancak o zaman ihracata yönelik üretim yapabilirim. Bunu için devlet yetkililerinden destek bekliyorum” dedi.

Bafra çiftçisinin tüm yeniliklere açık olduğunu, dışarıda gördüğünü gelip bölgesinde uygulamaya koyan çiftçi sayının arttığını ifade eden Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, “Bafra Ovası’nda çiftçilerimiz iyi tarım uygulamaları kapsamında bilinçli ve kaliteli sebze üretiminde de kendini kanıtlamıştır.

Devlet olarak biz de üretim adına, eğitim adına üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bölgemizde tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi bölge ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisine güç katacaktır. Karadeniz’de özellikle gül yetiştiriciliği ve kesme çiçekçilik için çok büyük alanlar var. İklimimiz üretime çok müsait. Daha az enerji kullanarak, bu üretimleri yapma şansımız var” diye konuştu.

Kaymakam Ali Katırcı, seranın açılış kurdelesini kestikten sonra Karadeniz Bölgesi’nin en büyük blok serası davetliler tarafından gezildi. (İHA)

Ekleme Tarihi
11.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Karadeniz Bölgesi’nin En Büyük Blok Çiçek Serası Hizmete Girdi
Link: Karadeniz Bölgesi’nin En Büyük Blok Çiçek Serası Hizmete Girdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız