Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Aydın Şengül, çam fıstığında rekolte düşmesini yerinde inceledi 

Aydın Şengül, çam fıstığında rekolte düşmesini yerinde inceledi

İZMİR (CİHAN)- AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Bergama ilçesi Kozak Yaylası’ndaki çam fıstığı rekoltesinin iki yıldır büyük oranda düşmesiyle ilgili incelemede bulundu.
 
Şengül, Türkiye’nin en geniş yayılış alanı ve en fazla çam fıstığı üretiminin yapıldığı bölge olan Kozak Yaylası’ndaki problemleri yerinde incelediklerini ifade ederek, “Bizler dinleyip gidenlerden değiliz.” dedi. Beraberindeki Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mithat Ateş ve Bergama Orman İşletme Şefliği yetkilileriyle birlikte verim düşüklülüğü ve ibre kurumalarıyla ilgili incelemelerde bulunan Şengül, “Kozak demek, çam fıstığı demek. Bu bölgede toplam 16 köyde 10 bin kadar insan yaşıyor ve geçimini çam fıstığından sağlıyor. Yaptığımız incelemeler sonucu çam fıstığında, iki yıl daha verimin düşük olacağını öğrendik. Buna karşılık bakanlıklar düzeyince çeşitli önlemler alınacaktır. TBMM Çevre Komisyonu üyesi olarak, sorun hakkında komisyonuma bizzat bilgi vereceğim.” dedi.

Aydın Şengül, Bergama’da ayrıca muhtarlarla biraraya geldi. Toplantıya İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mithat Ateş, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda söz alan Şengül, “Geçmişte popülist politikalar sonucu, nüfus olarak yetersiz olan birçok yeri belediye yapanlar oldu. Seçim vaadi olarak yapılan bu hamleler, hep kâğıt üzerinde kaldı. Bizden bunu yapmamız beklenemez. Vatandaşı kandıramayız. Şu an için Bergama’nın il olması yönünde bir çalışma yok. Hattâ ülke genelinde herhangi bir yerin il olması gibi bir şey söz konusu değil.” dedi.

Muhtarlarla bu tip buluşmaların son derece verimli olduğuna değinen Şengül, “Bu tip toplantılar, ‘Muhtarların isteklerini dinleyelim, haydi kalk gidelim.’ toplantıları değil. İl düzeyinde birçok muhtarlığımız olduğu için çok bölge gezmemiz gerekiyor. Elimizden geldiğince sorunlara çözüm noktasında somut adımlarla yaklaşmaya çalışıyoruz. Organizasyonu sağlıklı yaparsak, geçmişte yapılan hatalara düşmeyiz. Devletin, her sorunu çözmeye gücü yeter. Yeter ki talepler samimi olsun.” diye konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
12.05.2012
Ekleyen Kişi
Hacı Durdu Çoban

Etiketler: çam fıstığında rekolte düşmesi
Link: Aydın Şengül, çam fıstığında rekolte düşmesini yerinde inceledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız