Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Baka, Japonya 

Baka, Japonya'da Isparta Gülü'nü Tanıtıyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Uluslararası Gül Fuarı'na (International Rose Show) katıldı.


BAKA'dan yapılan yazılı açıklamada, gül turizmi için her yıl Bulgaristan'a giden 40 bin Japon turisti bölge turizmine kazandırılmak amacıyla çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız ile Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın başkanlığındaki BAKA heyetinin ilk görüşmesini Tokyo'nun merkez ilçe belediyesi Shibuya'da gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, Shibuya Belediye Başkanı Toshitake Kuwahara, başkan yardımcıları Mıtsuhisa Furukawa ve Nobuyuki Mizumura ile fikir alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, BAKA'nın Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren bölgenin kalkınma ajansı olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu ve yıllık 11 milyon turisti ağırladığın ifade etti.

Antalya'nın turizm ile narenciye ve sebze meyvenin başkenti, Isparta'nın Türkiye'nin gül bahçesi olduğunu dile getiren Tapsız, Burdur'un da tarım hayvancılık ve mermerde ön plana çıktığını kaydetti.

Vali Süleyman Tapsız da, Türkiye ile Japonya'nın arasında 122 yıllık dostluk ilişkisi bulunduğunu hatırlatarak, Japonlar'ı Antalya, Burdur ve Isparta'ya beklediklerini belirtti.

Shibuya Belediye Başkanı Toshitake Kuwahara ise, ziyaretten 2010 yılında Türkiye'deki "Japon Yılı" etkinliklerine Shibuya Belediyesi olarak katıldıklarını, her zaman iki ülke arasında kültürel işbirliği kapsamında adımlar attıklarını anlattı.

Ziyarette Süleyman Tapsız, Shibuya Belediye Başkanı Kuwahara'ya ziyaret anısına plaket verdi, sipsi ve İbecik bezi hediye etti. Başkan Kuwahara da konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

- Isparta - (AA)

Ekleme Tarihi
14.05.2012
Ekleyen Kişi
Hacı Durdu Çoban

Etiketler: Baka, Japonya da Isparta Gülünü Tanıtıyor
Link: Baka, Japonya'da Isparta Gülü'nü Tanıtıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız