Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Narenciye Üreticisi Umutlu

Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Arman, çiçeklenme döneminde olan narenciyenin umut verdiğini, yeni sezonda yüksek kalite ve bol rekolte beklediklerini bildirdi.


Arman, yaptığı açıklamada limon, mandalina, portakal ve greyfurt ağaçlarının çiçeklenmelerini yakından takip ettiklerini ve yaptıkları gözlemlerin olumlu olduğunu belirtti.

Son günlerdeki yağışların da narenciye açısından olumlu olduğunu ifade eden Arman, "Yağmur yavaş yavaş yağarsa narenciyenin verimine olumlu yarayacak ama fırtınaya dönerse narenciye veriminde sıkıntı yaşatabilir" dedi.

Arman, mandalinanın geçen yıl az ürün verdiğini ancak bu yıl mandalinada çiçeklenmenin daha fazla olduğunu belirterek, "Mayısın ortalarına kadar çiçek gelişi devam ettiği için bu ayın sonunda narenciyeden ne kadar ürün alınacağı netleşecek diye ümit ediyoruz. Greyfurtta, diğer narenciye ürünlerinin aksine çiçek sıkıntısı var. Bu durum fiyata yansıyacak. Tabi bunlar bu günün resmi. Çiçek gelişi devam edecek, 1 ay sonra çiçeklenme döneminin sonuna geleceğiz o zaman daha net konuşabiliriz" diye konuştu.

Diğer narenciye ürünlerinde gün itibariyle herhangi bir çiçek problemi yaşanmadığını kaydeden Arman, çiçeklenme dönemini hasarsız geçirmesi durumunda narenciyede kaliteli ürün ve yüksek rekolte beklediklerinin altını çizdi.


ADANA - (AA)

Ekleme Tarihi
15.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Narenciye Üreticisi Umutlu
Link: Narenciye Üreticisi Umutlu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız