Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mantar zehirlenmelerine dikkat

Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan, doğada yetişen mantarların zehirli olup olmadığını anlamada net bir sınırın bulmadığını belirterek, zehirli mantarların karaciğer yetmezliğinden ölüme yol açabileceğini söyledi.


Kırsal alanlarda mantar toplayan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan, "Yağan yağmurlarla birlikte havanın ısınmasıyla doğada bol miktarda mantar çıkıyor.

Vatandaşlarımızın zehirli olup olmadığını belirleyemediği mantarları toplamamalarını istiyoruz. Bu aylarda doğadan toplanan mantarların bilinçsizce yenilmesinden dolayı zehirlenme vakaları artıyor. Biz mantar yemek isteyen kişilerin kültür mantarı tüketmesini istiyoruz" dedi.

Mantar zehirlenmesinin kendisini 3 şekilde gösterdiğini de dile getiren Dr. Kayhan, "Birincisi basit bir mide ağrısı; ikincisi ateş, bulantı, kusma, karın ağrısı; üçüncüsü ise karaciğer yetmezliğine dahi yol açan, ölümle sonuçlanan mantar zehirlenmeleridir.

Mantar yedikten sonra bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, göz bebeklerinde küçülme hissedilirse en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerekir" şeklinde konuştu. (İHA)

Ekleme Tarihi
18.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Mantar zehirlenmelerine dikkat
Link: Mantar zehirlenmelerine dikkat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız