Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk su ürünleri Azerbaycan 

 Türk su ürünleri Azerbaycan'da tanıtıldı! 
Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Bakü'de 15-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Worldfood Azerbaijan Fuarı'na katılarak Türk su ürünlerini tanıttı.
 
İZMİR (A.A) - Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Bakü'de 15-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Worldfood Azerbaijan Fuarı'na katılarak Türk su ürünlerini tanıttı.

     Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de son yıllarda ciddi ivme kazanan su ürünleri ihracat sektörü, 2008 yılından bu yana Su Ürünleri Tanıtım Grubu aracılığıyla ihracatı arttırmak için dünyanın dört bir tarafındaki fuarlara katılıyor ve Türk su ürünlerini tanıtıyor.

     Su Ürünleri Tanıtım Grubu, son olarak Azerbaycan'ın Bakü şehrinde, 15-17 Mayıs 2012 tarihlerinde 18. kez gerçekleştirilen Worldfood Azerbaijan 2012 Fuarı'na katıldı ve Türk su ürünlerini tanıttı. Ahçı Ahmet Koçgürbüz'ün özel soslarla hazırlayarak pişirdiği Türk balıklarını fuar ziyaretçilerinin büyük beğenisini kazandı.

     Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, bu yıl Eurovizyon Şarkı Yarışması'na evsahipliği yapmaya hazırlanan Bakü'nün çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini, yarışma nedeniyle tüm uluslararası otel zincirlerinin bölgede oteller açtığını, Türk levreği ve çipurası için büyük fırsat sağlayacak zemin oluştuğunu kaydetti.

     Bakü'nün Hazar Denizi kıyısında çağdaş bir dünya şehri görünümüne kavuştuğunu dile getiren İşliel, ''Türkiye ve Azerbaycan arasındaki tarihi bağlar ve dostluk, Azerbaycan'ın başta petrol ve doğalgaz gelirlerinden dolayı son derece zengin bir ülke konumuna gelmesi Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nu harekete geçirdi. Azerbaycan'da düzenlenen en önemli gıda fuarı olan Worldfood Azerbaijan 2012 Fuarı'na STG olarak ikinci kez katıldık. Türk su ürünlerinin Azerbaycan'da tercih edilmesi için tanıtım çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız'' dedi.

     Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise Azerbaycan'da balık tüketiminin henüz az olduğuna işaret ederek, ''Azerbaycan halkının refah seviyesi arttıkça balık tüketimi de artacak. Türk balığının tadına vardıklarında ithalatları Türkiye'ye kayacak. Azerbaycan pazarına büyük önem veriyoruz'' diye konuştu.

     Türkiye'nin Azerbaycan'a su ürünleri ihracatının şu anda düşük seviyede olduğunu anlatan Kızıltan, 2011 yılında konserve ton balığı ihracatının önemli düzeye eriştiğini ve 838 bin dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.  (AA)

Ekleme Tarihi
18.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Türk su ürünleri Azerbaycan da tanıtıldı
Link: Türk su ürünleri Azerbaycan'da tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız