Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Burdur Ulusal Hayvancılık Ve Süt Endüstrisi Fuarı  

Burdur Ulusal Hayvancılık Ve Süt Endüstrisi Fuarı 

Burdur Ulusal Hayvancılık Ve Süt Endüstrisi Fuarına, Ulaştırma, Denizcilik Ve aberleşme Bakanı Binali Yıldırım Da Katıldı.


Bakan Yıldırım:
‘Sütü Kimse Sulandırmasın, Milletin Kafasını Da Bulandırmasın’

BURDUR (İHA) - Expo Link Fuarcılık tarafından Burdur'da ilk kez düzenlenen Burdur Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, Burdur Uzay Çatı Fuar Alanı’nda yapılan törenle açıldı.

Burdur’da, 350 markanın ve 237 standın yer aldığı fuara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Burdur Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından Teke Yöresi Halk Oyunları yarışması yapıldı. Açılış konuşmaları çerçevesinde Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım birer konuşma yaparak, vatandaşların fuar açılışından sonra gerçekleşecek Süt İçme Rekoru’na katılmalarını istedi.

TARIM SEKTÖRÜNDE YEDİNCİ SIRADA

AK Parti Hükümeti döneminde üreticilere 7.2 milyar destekleme yapıldığını dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hükümetimiz döneminde daha önce tarıma 1.9 milyar dolar destek verilirken, hükümetimiz döneminde geçen yıl 7.2 milyar destek verildi yani yaklaşık 7-8 kat desteklerde bir artış oldu. Yine, tarımda 23 milyar dolar gayrisafi milli hasıladan 63 milyar dolar gayrisafi milli hasılaya geldik, 15 milyar dolar ihracata yükseldik.

Bütün bunları başbakanımızın ve hükümetimizin desteği ile faizle yüzde 59’lardan sıfır faizli kredilere geldik ve bugün bu destek sayesinde tarım camiasının tüm paydaşları da tüm üreticilerde aynı desteği verdiler ve Türkiye tarım sektöründe dünyada 11’inci sıradan 7’nci sıraya yükseldi. Hedefimiz 2023’te dünyada tarımda 5’inci sıraya gelmektir. 2023 hedefimiz dünyada tarımda 5’inci olmak, biz hükümet olarak gerekli destekleri vereceğiz ama esas rol üreticiye düşüyor.”

BURDUR İLK SIRADA

Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nın Burdur için çok önemli olduğunu dile getiren Burdur Valisi Süleyman Tapsız da, Burdur’da bir laktasyondaki süt miktarının 6 ton olduğunu belirterek, 140 bin kayıtlı kültür ırkı hayvanı, 4 üretici birliği ve 3 üst birlik ile Burdur’un Türkiye’de tarımsal örgütlenme bakımından birinci sırada olduğunu söyledi.

SÜT VERİLMEYE DEVAM EDECEK

Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda Burdurlulara seslenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, “Sütü kimse sulandırmasın, milletin kafasını da bulandırmasın. Süt verilmeye devam edecek, çocuklarımız her gün sütünü içecek ve sağlıklı nesiller yetişecek” dedi.

Türkiye'nin tarım ihracatının 4 milyar dolardan 15 milyar dolara yükseldiğini dile getiren Bakan Yıldırım, “Bunda Burdur çiftçisinin, hayvancılıkla uğraşan, üreten Anadolu insanının, 75 milyonun alın teri vardır. Burdur'a tarım ve hayvancılık alanında 13 trilyon lira destek verildi, destekler 2011 yılında 76 trilyon liraya çıktı” diye konuştu.

Tarım desteklemelerinin 5 kat arttığını söyleyen Yıldırım, Ziraat Bankası'ndan tarım alanında verilen kredi miktarının 2003 yılında 8.5 trilyon iken, 2011 yılında bu rakamın 271 trilyon liraya çıktığını ifade etti.

Türkiye'de son 9 yıl içinde güven ve istikrar ortamı oluşturulduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk ulusu bugün en önemli ülke haline geldiyse, herkes Türkiye'ye akın akın koşuyorsa, küresel yatırımlar artıyorsa bunun arkasında 75 milyonun duası ve desteği var. Bütün bunların arkasında sizin dua ve desteğinizin yanında meselelerinizi, dertlerinizi dert edinen, bu ülke sevdalısı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği var. Dağ gibi sorunlar, dağ gibi hizmetlere dönüşmüştür.”
Etkinliğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in Rize'de çay fiyatlarını açıklayacağını, o sebeple açılışa katılamadığını söyleyen Yıldırım, kendisinin onun adına da Burdur'daki faaliyetlere destek verdiğini anlattı.

BURDUR EĞİTİMDE DE BAŞARILI

Burdur’un her alanda başarılı bir il olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, sadece tarım alanında değil, eğitimde de büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Burdur’un eğitimdeki başarısını takdir eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Burdur lise ve üniversite sınavlarında hep birinci il oluyor. Burdur, tarım ve hayvancılıkta ülkemizi beslediği kadar eğitimde de başarılı bir ilimiz. Başarısından dolayı Burdur'a 2006 yılında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ni kazandırdık.

Mehmet Akif Ersoy'un Burdur için farklı bir yeri var. Ersoy bir dönem Burdur Milletvekili olarak Meclis'te yer almıştı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi açıldığında bazı kesimler 'tabela üniversitesi' şeklinde ifade kullandı. 'Tabela üniversitesi' diyenler bugün Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin 16 bin öğrenciye ulaştığını duyduklarında mahcubiyetlerini gizleyemiyorlar. Üniversiteye yakışacak bir yerleşke de kazandıracağız.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasında bölünmüş yol çalışmaları ile ilgili müjdeler de vererek şunları söyledi: “Burdur'a son 9 yılda 144 kilometre bölünmüş yol kazandırdık. Isparta ile Burdur arasındaki mevcut yolun dışında, mesafeyi kısaltan dostluk yolu bulunuyor. Bu yolu da iyileştireceğiz.”

BAKAN YILDIRIM KEPENEK GİYDİ

Expo Link tarafından Burdur’da ilk kez düzenlenen Ulusal Tarım ve Süt Endüstri Fuarı açılış kurdelesi, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan 4 buçuk metre uzunluğundaki maket ineğin önünde kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Bakan Binali Yıldırım’a Yörükler tarafından kepenek giydirildi. Fuarı gezen Bakan Yıldırım, Türk kahvesi içti, sipsi çaldı, Burdur ceviz ezmesi ve eriştesinin tadına baktı. Bakan Yıldırım, vatandaşlarla da sohbet etti.

Bakan Yıldırım, daha sonra Guinnes Rekorlar Kitabı’na aday olan Süt İçme Rekoru’nu izlemek üzere Gazi Atatürk Stadyumu’na gitti. (İHA)

Ekleme Tarihi
19.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Burdur Ulusal Hayvancılık Ve Süt Endüstrisi Fuarı
Link: Burdur Ulusal Hayvancılık Ve Süt Endüstrisi Fuarı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız