Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bursa Ovasında Dolu Binlerce Dekarı Vurdu 

BURSA OVASINDA DOLU BİNLERCE DEKARI VURDU 


BURSA (İHA) - Bursa’nın Yenişehir ilçesinde etkili olan dolu yağışı sebebiyle binlerce dekarlık alanda ekili armut ve kiraz ağacı zarar gördü. Ceviz büyüklüğündeki dolu sebebiyle yüz binlerce liralık zarara uğrayan çiftçi, hükümetten destek bekliyor.


Bursa’da yarım saat süren dolu yağışı hayatı felç ederken, en çok zararı çiftçiler gördü. Hasat dönemine kısa bir süre kalan çiftçi, dolu yağışı sebebiyle ürünlerinin büyük bir çoğunluğunu kaybetti. Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 8 köyde etkili olan dolu, 50 bin dekarlık ekili alana zarar verdi. İlçeye bağlı Yolören köyünde çiftçiler, dolu yağışı sebebiyle ürünlerin tarlada kaldığını belirttiler. Yarım saat süren dolu sebebiyle bereketli hayal ettikleri ürünlerin zarar görmesine üzüldüklerini ifade eden çiftçiler, “8 köyümüzde yer yer, sebze ekili alanlarda yüzde 100’e varan hasarlara sebep oldu. 50 bin dekara yakın arazide dolu etkisini gösterdi. Ürünlerimizin çoğu Avrupa’ya ihraç ediliyor. 15 çeşit ürünün tarlada ne varsa hepsi çamura gömüldü. Tarım sigortasının tüm zararı karşılamaması çiftçiyi kara kara düşündürüyor” dediler.
 
 
 
 
Dolu yağışının ardından İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası tarafından yapılan bir hasar tespit çalışması olduğunu belirten çiftçiler, devletin yardımını beklediklerini vurguladı.

Ekleme Tarihi
22.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bursa Ovasında Dolu Binlerce Dekarı Vurdu
Link: Bursa Ovasında Dolu Binlerce Dekarı Vurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız