Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Başkan Polat, Belediye Çiçek Serasını İnceledi 

Başkan Polat, Belediye Çiçek Serasını İnceledi

BAYBURT (İHA) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Belediye tarafından hazırlanan SODES Programı kapsamında yürütülen “Tohum Ektik Çiçek Topladık” projesi çerçevesinde çiçek üretimi yapılan çiçek serasında incelemede bulundu.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Dursun ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Botanik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Rahmi Dumlupınar ile birlikte Belediye Başkanı Polat, Belediyeye ait çiçek serasında incelemelerde bulundular.

SODES Programı kapsamında yürütülen “Tohum Ektik Çiçek Topladık” projesi çerçevesinde 20 bayan kursiyerle birlikte üretim çalışmalarının yapıldığı serayı gezen Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Dursun, hayranlığını dile getirerek, “Çok güzel bir çalışma olmuş. Bu kadar çiçeği dışarından alıp dikseniz dünyanın parası eder.

Ama siz burada ektiğiniz çiçekleri önümüzdeki günlerde Bayburt caddelerine diktiğinizde çok güzel görüntüler ortaya çıkacaktır. Çiçek üretimi ile ilgili her türlü teknik bilgi ve fikri paylaşımı Bayburt Belediyesi’ne esirgemeyeceğimizi beyan ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.

Önümüzdeki günlerde Bayburt’u rengârenk görüntüleri ile donatacak olan çiçeklerin üretiminin tamamen Belediyemiz tarafından gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Polat, Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden görevli Ziraat Mühendisi tarafından 20 bayan kursiyere hem çiçek ve sebze yetiştiriciliği kursu verildiğini hem de çiçek üretimi gerçekleştirildiğini ve çiçek üretimini gerçekleştiren bayan kursiyerlerin de Bayburt’u güzelleştirme ve evlerine ekonomik katkı sağlama adına emek sarf ettiklerini söyledi.

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Tohum Ektik Çiçek Topladık” projesi çerçevesinde şu anda viyollerde üretilen 30 çeşit ve 50 bin adet çiçek, yaklaşık 20 gün sonra ilimizde uygun görülen yerlere dikilecek. (İHA)

Ekleme Tarihi
23.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Başkan Polat, Belediye Çiçek Serasını İnceledi
Link: Başkan Polat, Belediye Çiçek Serasını İnceledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız