Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TZOB, AB desteğindeki sulama boruları projesine ortak oldu 

TZOB, AB desteğindeki sulama boruları projesine ortak oldu

ANKARA (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB), AB destekli sulama boruları projesinin uluslararası ortaklarından biri oldu.

     TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada; projeye, AB'ye aday ülkelerden de tarım sektöründe temsil gücüne sahip ortaklar belirlenmesi çerçevesinde davet edildiklerini belirterek, TZOB Yönetim Kurulu'nun projeye ortak olarak katılmayı uygun bulduğunu ifade etti.

     AB ülkelerinde yıllık 1,2 milyon plastik atık üretildiğini belirten Bayraktar, ''Çevre kirliliği yanında, geri dönüşümü de çok pahalı ve zaman alıcıdır. Bu projeyle maliyet açısından etkin, yüzde 100 doğal ve biyolojik olarak çözünebilir, gübreye dönüşebilir plastik formasyonunun geliştirilmesi ve bunun da tarımda kullanılan plastiklerin üretiminde kullanılması amaçlanıyor'' ifadesini kullandı.

     Bayraktar, İspanya'daki İleri Teknolojiler Enstitüsü (Instituto de Tecnologías Avanzadas-ITAV) adlı araştırma kuruluşunca hazırlanan ve kısa adı DEGRICOL olan projenin, 2011 yılı Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı ''KOBİ'ler Yararına Araştırmalar'' çağrısına sunulmak üzere çok ortaklı uluslararası işbirliğine dayanan bir Ar-Ge projesi olarak hazırlandığını belirtti.

     Projede TZOB dışında farklı ülkelerden 8 paydaş daha bulunduğunu bildiren Bayraktar şunları kaydetti:

     ''Üç yıllık araştırma süresi sonucunda doğada çözünebilir malzemelerden sulama borularının üretimine geçilecek. TZOB, üretilen sulama materyallerinin üreticilerimiz için uygun ve ekonomik olup olmadığı konusunda konsorsiyuma geri bildirimde bulunarak araştırmayı yönlendirmek, bunun için toplantılara katılmak ve proje sonuçları hakkında üyelerimizi bilgilendirmekten sorumlu olacak. 
 
Birliğimiz, son ürünün patent ve lisans hakkına sahip bulunacak. Araştırma ve Teknoloji Geliştirme kuruluşunun faturasına bağlı gelir elde edilecek. Bu katılım, söz konusu ürünün yanı sıra ITAV'ın diğer ürünleri hakkında bilgi ve teknoloji sahibi olmayı ve yeni işbirliği imkanlarını da sağlayacak. Bu ortaklık, ileride hazırlanacak AB projelerine katılımda tercih sebebi de olacak.''

Ekleme Tarihi
24.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tzob,şemsi bayraktar,AB desteğindeki sulama boruları projesi
Link: TZOB, AB desteğindeki sulama boruları projesine ortak oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız