Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
çeltik 

Zeki Gıda, 7 milyon TL’lik arazi yatırımı yaptı


Çelik silo ve depolamayla ilgili yatırımlarına da devam eden fitrma, 2012 yılı için yüzde 25 büyüme öngörüyor.



BALIKESİR - Gönen’in önde gelen çeltik üreticilerinden Zeki Gıda, çeltik ekim alanını genişletti. Yaklaşık 7 milyon TL arazi yatırımında bulunduklarını söyleyen Zeki Gıda Şirket Müdürü Pınar Çelik, yatırımları sonrasında toplam 15 bin dönüm alanda pirinç üretimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. 2011 yılında 60 milyon TL’lik ciro yaptıklarını aktaran Çelik, bu yıl yüzde 25 büyüme öngördüklerini ifade etti. Çelik silo ve depolamayla ilgili yatırımlarının da süreceğinden bahseden Çelik, “2012 yılı için yüzde 25 büyüme öngörüyoruz. Günün 24 saati üretim yapıp paketleme yapıyoruz. 2011 yılında yaklaşık 3 milyon TL civarındaki yatırım ile çelik silo, depolama yatırımında bulunduk. Ayrıca çeltik ekim alanlarımızı genişlettik. Bu amaçla 7 milyon TL civarında yatırımla ekim sahası aldık” dedi. Ürün kalitesini artırmak için Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını söyleyen Çelik, gelişen teknolojiyi de yakından takip ettiklerini belirtti.

Pirinç üretiminde bölgede yüksek kapasite ile çalışan firmaların başında geldiklerini iddia eden Pınar Çelik, zincir marketlerin yanı sıra kendi araç filoları ile bayiler aracılığıyla Türkiye geneline satış yaptıklarını kaydetti. Tescilli yedi markaya sahip olan firmalarının kendi paketleme sistemi olduğundan bahseden Çelik, 25 dönüm arazi üzerinde iki fabrika ile bir paketleme tesisi olmak üzere toplam 15 dönüm kapalı alanda çalıştıklarını dile getirdi.

Çeltik üretiminde ilk hasadın Ege bölgesinde ve daha sonra da Trakya bölgesinde olduğunu anlatan Çelik, iki farklı pirinci karıştırarak fiyatları düşüren firmalar yüzünden maliyetlerin arttığından ve haksız rekabet oluştuğundan şikâyet etti. Çelik, “Bunun yanı sıra tesislerimizde istihdam sayısı fazla ve enerji maliyetlerimiz çok yüksek” şeklinde konuştu. Devletten denetimlerin daha da artması yönünde beklentilerinin olduğu ve diğer bazı bakliyat grubunla aynı olarak KDV'nin yüzde 1’e düşmesi gerektiğini ifade etti.Çelik, KDV oranları indirilirse kayıt dışı üretimin ortadan kalkacağını ve üretici şirketlerin daha fazla satış yapabileceğini savundu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Zeki Gıda, 7 milyon TL arazi yatırımı yaptı,çeltik
Link: Zeki Gıda, 7 milyon TL’lik arazi yatırımı yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız